El pacte amb el PSC, l'habitatge i queixes de La Mirada centren l'audiència pública

L'eix nacional, la problemàtica de l'habitatge i altres aspectes d'actualitat santcugatenca han centrat l'audiència pública del mes de setembre

L'Audiència Pública del ple municipal del mes de setembre ha girat entorn de l'eix nacional, amb una pregunta de l'ANC de Sant Cugat sobre el pacte amb el PSC; l'habitatge, amb queixes de Yolanda Rodríguez, que ha arribat a insultar als regidors o l'Escola La Mirada, amb preguntes de l'AFA del centre, a més d'altres temes de l'actualitat santcugatenca.

Ha iniciat les preguntes el senyor Xavier Palet, coordinador de l'ANC de Sant Cugat, que ha preguntat: "En quina situació quedarà el pacte municipal després de la sentència als presos polítics catalans?". Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, ha contestat argumentat sobre els pilars de ciutat, tot i reconèixer que "no ens vam posar d'acord respecte a la sentència". Ingla ha sentenciat que "el Govern treballarà durant els pròxims 4 anys per a la ciutat". Una resposta que no ha agradat a part del públic, ja que s'han pogut sentir crits de, per exemple "quina vergonya!"

També ha anat cap aquesta línia el senyor Josep Arcas: "Què ha passat per què vostè s'hagi posat al costat del 155?", li ha dit a l'alcaldessa, qui ha exigit "respecte".

Xavier Palet (ANC) a l'Audiència Pública. FOTO: Bernat Millet

Xavier Palet (ANC) a l'Audiència Pública. FOTO: Bernat Millet

Tensió a l'audiència pública

Yolanda Rodríguez, per la seva banda, ha intervingut per queixar-se de Serveis Socials: "Quan vas a Serveis Socials et diuen que marxis de la ciutat", diu. A més denúncia que un Policia Local li ha "arrencat una pancarta." Cal recordar que la senyora Rodríguez fa temps que protesta despullada  davant de l'Ajuntament per l'àmbit de l'habitatge. Segons fonts del consistori se li ha ofert diverses alternatives que ella ha rebutjat. 

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha hagut d'intervenir i demanar que li retiressin el micròfon, després que Rodríguez digués als regidors: "Sou tots una merda i uns capullos".

Yolanda Rodríguez a l'Audiència Pública. FOTO: Bernat Millet

Yolanda Rodríguez a l'Audiència Pública. FOTO: Bernat Millet

En aquest sentit, ha contestat Núria Gibert, tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància: "És inadmissible el que ha vingut a fer aquí", li ha dit, tot i reconèixer-li que "té raó en la crítica en la situació de l'habitatge en aquesta ciutat." Per acabar, Gibert li ha demanat que "aquesta actitud no es torni a repetir".

Maria Àngels Quadres demana per la seguretat a la plaça de Lluís Millet, i reconeix que "s'ha millorat". Per la seva banda, la senyora Palacios pregunta per la normativa de terrasses: "S'incompleixen la majoria d'artciles", diu.

Queixes de l'AFA de l'Escola La Mirada

Gabriel Jover, en representació de l'AFA de l'Escola La Mirada, s'ha queixat de "certa manca d'espai." A més, ha afegit que "se'ns va prometre un nou edifici per al 2019 i no el tenim", abans de preguntar: "Quan el tindrem?".

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha respost que "des del primer dia de Govern, La Mirada ha estat damunt la taula", i ha argumentat que els mòduls "són dignes", tot i reconèixer que "no són suficients." En aquest sentit, Gorina ha afirmat que "un cop s'hagi aprovat i licitat el projecte" es farà saber de seguida.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem