Una declaració institucional, 1 moció aprovada i 3 refusades en el ple municipal

La sessió ordinària s'ha celebrat el dilluns 16 de setembre

El ple municipal del mes de setembre a Sant Cugat, que s'ha celebrat el dilluns 16 de setembre, ha finalitzat amb 1 moció aprovada, 3 refusades i una declaració institucional en la qual l'Ajuntament ha mostrat suport públic a les famílies amb deute energètic. Així, el consistori s'ha col·locat frontalment a Endesa i altres companyies elèctriques, que exigeixen que els ajuntaments facin front al 50% del deute energètic de diferents famílies, donant suport a aquestes, tot i que Ciutadans ha volgut fer constar la seva posició d'abstenció respecte a la declaració.

Més info: L'Ajuntament es posiciona a favor de les famílies amb deute energètic

Les mocions

De les 4 mocions presentades al ple municipal només se n'ha aprovat una, a través de la qual el consistori demana que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspengui l'ordre de protegir les seus judicials amb els Mossos d'Esquadra. Una moció presentada per Junts per Sant Cugat i el Govern (PSC, CUP i ERC-MES), a la qual Ciutadans hi ha votat en contra.

Més info: Sant Cugat demana la suspensió de l'ordre de protegir seus judicials amb els Mossos

Les altres 3 mocions que s'han presentat al ple s'han refusat: una de Junts per Sant Cugat que demanava l'elaboració d'una ordenança d'implantació de pals i rases (els pals que sustenten cablejat elèctric i de telefonia) seguint criteris de salut pública, per tal d'eliminar la creosota d'aquests elements; una altra, també presentada per Junts per Sant Cugat, per instar al Govern de la Generalitat a regular els preus dels habitatges de lloguer; i per últim una presentada per Cs que proposava una auditoria externa sobre els procediments de contractació de l'Ajuntament i factures pagades, en relació a la investigació de la Fiscalia.

Més info: Sant Cugat descarta una ordenança per regular la implantació de pals i rases

Més info: El govern rebutja la proposta de JxSTC en habitatge i l'acusa de buscar "medalles"

Més info: Rebutjada la proposta de Cs d'auditoria externa a les factures de l'Ajuntament

Els tres regidors de Ciutadans voten en un punt de l'ordre del dia. FOTO: Bernat Millet

Els tres regidors de Ciutadans voten en un punt de l'ordre del dia. FOTO: Bernat Millet

Audiència pública

Després de dues hores de debat, el ple municipal s'ha aturat al voltant de les 18 h, fins a les 20 h, quan ha començat l'audiència pública. Una audiència pública en la qual s'ha preguntat sobre l'eix nacional, sobre l'habitatge i sobre l'Escola La Mirada, entre altres coses.

Més info: El pacte amb el PSC, l'habitatge i queixes de La Mirada centren l'audiència pública

 
Comentaris

Destaquem