El PP de Sant Cugat presenta una moció amb motiu de la dissolució d'ETA

Segons explica el text, a Catalunya ETA va matar 55 persones i va deixar centenars de ferits

El PP de Sant Cugat presentarà al pròxim Ple municipal una moció en relació amb la dissolució d'ETA, que es va fer efectiva el passat 4 de maig. Al text, que es presentarà al plenari del dia 21 de maig, els populars destaquen la falta de reparació del grup cap a la societat espanyola, i indiquen que es va dissoldre "sense en cap cas, demanar perdó a totes les seves víctimes ni tampoc aclarir aquells crims que encara avui estan per resoldre".

El grup municipal destaca que "durant els 50 anys d'història d'aquesta banda criminal, s'han produït 853 assassinats, més de 2.500 ferits i 10.000 extorsionats, 86 segrestos i han estat més de 100.000 els exiliats, els quals van haver d'abandonar Euskadi i Navarra per por a perdre la vida". La moció també parla de les 55 víctimes d'atemptats a Catalunya duts a terme per aquesta banda, i que "encara avui hi ha prop de 300 crims que encara no s'han pogut resoldre".

Davant aquesta perspectiva, el text dels populars demana al Ple manifestar suport i reconeixement a les víctimes d'ETA al llarg dels seus 50 anys d'història, així com "mostrar el reconeixement a Jutges i Fiscals, així com a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que han contribuït a la derrota d'ETA". La moció també vol instar als cossos policials i la justícia a seguir la investigació dels crims sense resoldre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem