El PP exigeix que Sant Cugat surti de l'Associació de Municipis per la Independència

Asseguren que pertànyer a la entitat independentista vulnera la llei

El Partit Popular ha exigit la sortida de Sant Cugat de l'Assocació de Municipis per la Independència, ja que la seva pertinença és un fet que "violenta clarament la legalitat". Els populars, que recorden que l'Ajuntament ha pagat més de 40.000 euros en quotes a l'AMI, portaran la proposta al ple municipal de Sant Cugat el pròxim 20 de març.

La petició del PP arriba després que un jutjat de Tarragona anul·lés els acords d'adhesió de l'Ajuntament de Reus a l'entitat independentista de municipis. La sentència argumentava que les institucions "han de complir en tot moment les lleis, la primera d'elles la Constitució": "Les entitats municipals estan subjectes en primer lloc a la Constitució i l'article dos de la mateixa estableix la indissolubilitat de la nació espanyola".

En aquest context, el PP de Sant Cugat exigeix a l'alcaldessa Mercè Conesa que "no dilati innecessàriament, com va ocórrer en el cas de l'estelada, la pertinença de Sant Cugat a l'AMI, un fet que violenta clarament la legalitat, i que regularitzi al més aviat possible la situació de l'Ajuntament".

"Des del primer moment vam denunciar que l'adopció d'aquests acords suposa una vulneració de la legalitat que pretén utilitzar institucions públiques com a instruments d'acció política en favor de la independència", afegeix el PP en un comunicat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem