El PSC, amb voluntat d'entrar al govern de Sant Cugat

El ple d'investidura serà el dissabte 15 de juny

La voluntat del PSC és entrar al govern de Sant Cugat, segons ha explicat el candidat dels socialistes, Pere Soler, al TOT Sant Cugat."La nostra voluntat és entrar al govern, No som un partit per fer oposició", ha explicat Soler. En aquest sentit, el també primer secretari del PSC que no tanquen cap porta a pactar amb ningú- "Estem tenint negociacions obertes, no posem cap línia vermella" i ha explicat que l'assemblea del partit, celebrada aquest dimecres, 4 de juny, va aprovar seguir les vies de diàleg per poder implementar el seu programa electoral. En aquest sentit , Soler ha descartat donar suports fora del govern. "No és la nostra voluntat donar suport des de fora".

Sobre si el procés català i les futures sentències contra els presos polítics poden afectar les negociacions i l'entrada del PSC al govern, Soler ha dit que "no es pot negar que això pot influir" i ha explicat que amb aquesta situació tenen experiència, ja que l'aplicació del 155 a la tardor del 2017, més les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre del 2017 vam fer que el PSC abandonés el govern de la ciutat que aleshores formava amb el PDeCAT-Demòcrates liderat per Mercè Conesa. "El govern ha d'afrontar les polítiques locals i hem d'aïllar les polítiques nacionals. Hem de trobar els punts en comú i que això sigui per tirar un projecte de ciutat per 4 anys".

Sobre si es veu en un govern amb ERC i la CUP ha dit que "no descartem res".

El context

El PSC va aconseguir 4 regidors el passat 26 de maig. En aquest darrer mandat en tenia un. Així ha passat de ser la sisena força a tercera a l'Ajuntament de Sant Cugat. D'aquesta manera, el PSC podria ser clau per la formació del nou consistori, les opcions serien donar suport a Carmela Fortuny, la llista més votada amb 9 regidors, i així aquesta aconseguirà la majoria absoluta (13 regidors) en primera volta per ser alcaldessa. Soler ha descartat donar suport des de fora i Fortuny va dir en declaracions del TOT que estudiava un suport del PSC en la investidura, però no que entrés el govern. D'altra banda també podria formar una alternativa amb ERC ( 6 regidors) i CUP ( 3) per formar un altre govern i investir una altra alcaldessa o alcalde. Si no hi ha alternativa, Fortuny essent la llista més votada serà investida en segona ronda.

 
Comentaris

Destaquem