El PSC aposta pel pacte i la unitat per "tirar endavant el projecte de Catalunya"

La formació ha celebrat l'acte central de la campanya aquest 11 de desembre

Empènyer endavant la socialdemocràcia, apostar pel pacte i la reforma federal, treballar per la cohesió interna i externa, i per un projecte col·lectiu, són els missatges clars que el Partit Socialista de Catalunya ha volgut posar sobre la taula durant l'acte central de la campanya per les eleccions del 21-D celebrat a Sant Cugat del Vallès aquest dilluns 11 de desembre.

Un acte conduït per Pere Soler, primer secretari del PSC a Sant Cugat, que ha comptat amb la participació de Victòria Camps (Federalistes d'Esquerres), Carlos Losada (Units per avançar) i Jordi Hereu (PSC).

Victòria Camps.

Camps ha volgut fer valdre la transversalitat de la llista encapçalada per Miquel Iceta, units pel model de la socialdemocràcia, amb la voluntat de posar el focus en "allò que ens uneix; els temes socials". Tot plegat, ha defensat, apostant per la reconciliació, "construint ponts i evitant postures extremistes", i apostant per un "canvi de rumb" en política, "deixant de parlar d'independència, per parlar d'altres coses per intentar una societat més cohesionada". "És necessari", ha reivindicat, "que acabi l'enfrontament i combatre les desigualtats socials".

"Hi ha alguns aspectes a agrair a aquesta època que hem viscut", ha assenyalat, apuntant com a exemples el fet que "hem vist els perills del nacionalisme desmesurat", i el fet de "posar sobre la taula la necessitat de parlar d'una reforma federal". "Una reforma federal porta a una Catalunya millor, millorant la vida dels ciutadans", ha clos.

Carlos Losada.

Losada, per la seva banda, ha remarcat la necessitat de treballar per una societat millor en el marc d'una Europa federal. Una societat que té dos elements claus, com ha explicat, que són la cohesió interna i la cohesió externa. En aquest sentit ha posat la candidatura encapçalada per Iceta com a model, "aplegant persones disposades a fer un pas endavant procedents de diferents ideologies".

Jordi Hereu.

En la mateixa línia ha començat el seu parlament Jordi Hereu, destacant que "ciutadans de Catalunya que havíem estat competidors ara veiem la necessitat d'anar junts en una candidatura conjunta", ha explicat, "perquè ens trobem en un moment molt especial per Catalunya en el qual hem decidit estar units per tirar endavant". Una candidatura que ha assimilat al federalisme: "persones diferents farem un projecte nou", ha reivindicat.

En aquest sentit, ha reivindicat el fet de "tenir un projecte col·lectiu basat en el pacte per tirar endavant". Una idea que ha considerat bàsica per "recuperar una Catalunya que tingui un projecte a mitjà i llarg termini". Un projecte que, segons Hereu, "s'ha trencat", i és necessari recuperar des del pacte per evitar "entrar en un llarg termini de decadència", ha alertat.

Hereu ha fet una crida als simpatitzants del PSC dient que "hem d'expressar la gravetat del moment, però amb optimisme, perquè tenim moltes oportunitats". Igualment ha fet una crida a votar Miquel Iceta. "És important votar un candidat que està fet pel diàleg", ha reivindicat, proposant-lo com a alternativa per superar "la fractura social a Catalunya generada per l'independentisme". "Volem servir la Catalunya que ha estat forta quan ha estat unida", ha afirmat, apostant per "projectes polítics units", amb la necessitat d'una Europa i una Espanya federals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem