El PSC no participarà a la candidatura unitària d'esquerres per l'EMD de Valldoreix

El grup socialista no s'unirà a les forces d'esquerres després "de constatar la bel·ligerància i poques ganes que el PSC hi participés i en formés part"

El Partit Socialista de Catalunya no es presentarà a les pròximes eleccions municipals amb la futura confluència d'esquerres de Valldoreix. Així ho han aclarit els socialistes en un comunicat aquest divendres 11 de maig en que el grup s'ha lamentat en "constatar la bel·ligerància i poques ganes que el PSC hi participés i en formés part".

Els socialistes repeteixen en no participar de la confluència, que el 2015 ja va presentar-se com 'Valldoreix Decideix' i estava formada per ERC, Procés Constituent, MES, ICV-EUiA i Candidatura Catalanista i de Progrés de Valldoreix. Pel que fa a les anteriors eleccions de 2011 i 2007, els socialistes van format part de la Candidatura Catalanista i de Progrés.

En el comunicat, els socialistes indiquen que "ens ha decebut percebre que la màxima discussió ha estat veure qui encapçalava l'anomenada candidatura unitària". De fet, el partit parla d'una voluntat de submissió del partit dins la confluència per captar el votant socialista: "de seguida vàrem evidenciar el poc interès, i que el projecte polític passava a segon terme i que en primer lloc hi havia un interès palpable per a l'elecció d'un candidat i la voluntat de la submissió del PSC".

També expliquen que les reunions programades per l'organització de la candidatura unitària "no han estat suficientment treballades, i no hi ha hagut una voluntat de consens, i que existeixen excessius interessos partidistes". Tot i això, el partit indica que sí vol presentar-se a les eleccions de 2019 i que "apostem per presentar una candidatura pròpia en solitari o bé amb el suport d'altres forces polítiques o plataformes socials ciutadanes".   

Més informació
 
Comentaris

Destaquem