El PSC tem greuges comparatius en la pujada de sous dels portaveus

La formació local ha fet aquestes declaracions després de l'aprovació al Ple Municipal de la moció per apujar el sou dels portaveus de l'oposició

El Partit Socialista de Sant Cugat (PSC) considera que la mesura aprovada en el Ple Municipal del mes de juliol, la qual donava l'opció als portaveus de l'oposició a apujar-se el sou 10.000 euros bruts més a l'any, "poc té a veure amb l'austeritat i amb els valors de dignificació de la política".

En aquest sentit, el PSC, que sempre ha estat a favor que els regidors de l'oposició en situació d'atur puguin cotitzar, considera que aquesta nova mesura "és restrictiva i no és just que s'apliqui exclusivament als portaveus dels grups municipals, ja que hauria de ser extensible a la resta de regidors, perquè tots ells exerceixen responsabilitats i la diferència és en l'assistència a les juntes de portaveus i la coordinació". 

Tal com detalla en un comunicat el PSC, la retribució bruta per als portaveus de l'oposició abans d'aquesta nova mesura, era de 24.000 euros (en funció de l'assistència i de les extraordinàries). Ara, amb la nova mesura, els que tinguin règim d'exclusivitat rebran un total de 35.000 euros bruts anuals (sense dependre de l'assistència). Per això mateix, aquesta decisió "crearà greuges comparatius entre iguals com a servidors públics. I és que amb aquest augment del sou, els portaveus de l'oposició que s'acollin a aquesta mesura tindran un sou de 2.000 euros nets al mes.

Tenint en compte aquestes xifres, el PSC considera que "la quota de la Seguretat Social hauria de formar part de la retribució dels regidors, i no que suposés una despesa pública a l'ajuntament, i més tenint present que el total retribuït és superior al Salari Mínim Interprofessional". 

El PSC ha volgut clarificar que l'abstenció de la formació en el Ple Municipal "no volia denunciar cap situació personal concreta, sinó en defensa de la igualtat i equitat en el tracte entre els servidors públics o regidors municipals". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem