Els portaveus de l'oposició podran cobrar 10.000 euros més bruts a l'any

Els portaveus de l'oposició de Sant Cugat cobraven fins ara un màxim de 24.000 euros l'any en concepte de dietes

Els portaveus dels grups de l'oposició de Sant Cugat amb dedicació exclusiva podran arribar a cobrar un salari anual de 35.000 euros bruts, segons ha aprovat aquest 18 de juliol el Ple municipal. Fins ara, els portaveus dels partits de l'oposició cobraven un màxim de 24.000 euros l'any bruts en concepte de dietes per l'assistència a plens i comissions informatives. Així, el canvi també els permetria tenir un contracte de treball i cotitzar a la Seguretat Social.

Amb la modificació del quadre econòmic de retribucions i indemnitzacions, els portaveus de l'oposició amb dedicació exclusiva podran acollir-se a l'opció de percebre 35.000 euros bruts a l'any en concepte de salari i no de dietes, com fins ara.

D'altra banda, el Ple també ha aprovat les indemnitzacions dels regidors de l'oposició sense dedicació exclusiva i els regidors sense cartera, que es mantenen igual que les aprovades ara fa un any:

  • Assistència a plens (un al mes): 500 euros
  • Assistència a plens extraordinaris: 540 euros
  • Comissions informatives (màxim 2): 470 euros
  • Comissió Informativa especial de Comptes: 300 euros
  • Junta de Portaveus (una al mes): 350 euros

C's, PSC i PP s'oposen a la mesura

Álvaro Benejam, portaveu del PP, ha dit que sospita que "aquests canvis s'han fet a mida de persones concretes. Per fer aquests canvis s'hauria de valorar amb tot el que comporta".

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha mostrat el seu desacord pel fet que aquest augment no es faci extensible a tots els membres de l'oposició i perquè, ha assenyalat, "s'incrementa la partida pressupostària respecte a les retribucions del consistori en qüestió".

Aldo Ciprián (C's) ha afegit que aquesta mesura suposa un increment de 15.000 euros per funció "per un tema de Seguretat Social", i que els regidors "només han de cobrar per la feina que fan".

CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA han aprovat la proposta, tot i que Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC, ha assenyalat que això no implicarà, en el seu cas, un augment salarial, perquè al seu partit ja tenen un topall salarial.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem