El santcugatenc Raül Romeva encapçalarà la llista unitària per la independència

Carme Forcadell i Muriel Casals aniran als llocs 2 i 3 de la llista independentista, seguides per Artur Mas i Oriol Junqueras

El santcugatenc Raül Romeva encapçalarà la llista unitària de CDC, ERC i les entitats sobiranistes per a les eleccions del 27 de setembre. La candidatura tindrà de número 2 l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell; i de 3, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals. Darrere de Romeva, Forcadell i Casals aniran el president Artur Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras.



Raül Romeva és exdiputat d'ICV i va deixar el partit el passat març, després que el partit en una convenció decidís abraçar el cofederalisme i no l'independentisme. En l'àmbit local, Romeva és el coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir.

Carta d'acceptació

Poques hores després d'haver acceptat el repte d'encapçalar la llista independentista pel 27-S, el tres candidats han difós una carta, a la que ha tingut accès ElSingular, amb la que expressen, el missatge d'unitat amb que afronten la candidatura.


"Estem molt contents d'assumir aquest compromís col·lectiu.

És un moment excepcional. El 27 de setembre tenim l'oportunitat de fer allò que hem buscat durant molts anys: votar sobre la independència i guanyar a les urnes.

Milers de catalans i catalanes pateixen una situació crítica per la crisi econòmica. Per poder-hi donar resposta, ens calen eines que ara no tenim.

A partir del 27 de setembre tenim la possibilitat de superar un marc institucional enquistat. Podem passar pàgina d'un debat Catalunya-Espanya que ens impedeix superar els diversos reptes que tenim com a societat i país.

El procés sobiranista és impulsat i liderat per la societat civil. La llista del 27S és plural, inclou persones diverses que tenen un objectiu comú: la independència.

És el moment de mirar endavant. El país del futur l'haurem de construir entre totes i tots. Tot està obert. El 27S tenim el nostre futur a les nostres mans.

Junts i juntes, guanyarem!

Raül Romeva
Carme Forcadell
Muriel Casals"

El CV del santcugatenc

Raül Romeva i Rueda (Madrid, 1971) és llicenciat en Ciències Econòmiques (1994) i doctor en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002). Ha estat vinculat en campanyes i investigacions per a la pau i la prevenció de conflictes armats amb la UNESCO, Intermón-Oxfam i l'OSCE.

 

Membre d'Iniciativa per Catalunya-Verds des del 1989, el 2004 fou elegit eurodiputat, i al Parlament Europeu ha estat vicepresident de la Comissió per als Drets de la Dona i de la Delegació per a les Relacions amb els Països de l’Amèrica Central.

 

El juny del 2009 revalidà l’escó al Parlament Europeu i fou elegit vicepresident del seu grup. 

 

El març del 2015, però, anuncià la baixa d'ICV per discrepàncies amb la direcció en relació al procés sobiranista. Al juny s'incorporà com a responsable d'Òmnium Cultural a la campanya "Ara és l'hora", per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre.

 
Comentaris

Destaquem