El TC comunica al Govern la impugnació del decret de canvi de nom d'Exteriors

Raül Romeva, conseller d'Exteriors, va assegurar en una entrevista al TOT que no contemplava la suspensió

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat traslladar a la Fiscalia i a la Generalitat de Catalunya l'incident d'execució de providència que l'advocat de l'Estat va presentar l'11 de març contra els decrets de la Generalitat de canvi de nom de la conselleria d'Exteriors. El TC dóna deu dies a les parts perquè formulin les al·legacions que estimin oportunes. L'Estat impugna els dos decrets adduint que incompleixen la suspensió cautelar de les funcions del Departament d'Exteriors que el TC va dictar el 16 de febrer en admetre a tràmit un conflicte de competència contra la creació de la conselleria del santcugatenc Raül Romeva.

L'advocat de l'Estat ha sol·licitat al TC que declari la nul·litat dels dos decrets perquè “amb independència de la denominació que utilitzen” els dos escrits “mantenen invariables les funcions atribuïdes a la nova conselleria” i per tant “incompleixen també materialment” la suspensió cautelar de les competències de la conselleria d'Exteriors.

En una entrevista recent al TOT, Raül Romeva assegurava que no hi havia "cap preocupació" per una possible suspensió del departament que lidera: "No hi ha cap possibilitat en aquest sentit perquè no hi ha cap demanda. L’únic que hi ha és una absurda, i que jurídicament no hi ha cap recorregut, arbúcia legal per part del Govern espanyol". "No hi ha risc, ni hi ha amenaça ni perill, l’únic que hi ha és una instrumentalització cada vegada més gran per part del Govern espanyol", va afegir Romeva.

El dia 16 de febrer, el Tribunal Constitucional va anunciar la suspensió del Departament d'Afers Exteriors de la Generalitat, encapçalat per Raül Romeva. El govern català va canviar-li llavors el nom per esquivar la suspensió, i es va passar a dir departament d'Afers i Relacions Institucionals i Relacions Exteriors. El TC impugna ara el canvi de nom.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem