El Govern canvia el nom de la conselleria de Romeva

Es dirà departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, però el conseller mantindrà la denominació anterior i les seves funcions intactes al marge del TC

L'executiu català ha aprovat avui una modificació del nom de la conselleria que encapçala Raül Romeva, que passarà a dir-se departament d'Afers i Relacions Institucionals i Relacions Exteriors. Amb tot, i com ha anunciat el mateix Raül Romeva, el seu càrrec seguirà essent conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. El conseller i el departament mantindran intactes totes les seves atribucions, que ja desenvolupava abans de la suspensió del TC.  De fet, Romeva ha assegurat que a les seves targetes de visita seguirà posant-hi el mateix nom, perquè "jo no estic en qüestió", ha insistit el conseller. A efectes pràctics, per tant, Romeva segueix essent conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

El canvi de nom, com ha explicat Romeva, "té un caràcter preventiu". "La decisió s'ha pres per la voluntat de no aturar-nos en el nostre compromís democràtic sorgit de les urnes el 27S, i per al qual ens sentim també emparats legalment. El plantejament que se'ns fa es del TC, un òrgan jurídicament molt qüestionable, és una batalla semàntica que no ens interessa, i si hem canviat el nom és per demostrar que seguim endavant i que cap argúcia legal no ens pot aturar, i seguim endavant amb totes les nostres funcions, compromisos i agenda internacional", ha explicat el conseller Raül Romeva en roda de premsa posterior al consell de Govern.

El conseller ha assegurat que el requeriment del TC "no s'aguanta", i per tant, "entenem que el contingut de la conselleria segueix endavant perquè ni tan sols està qüestionat. És per això que seguirem treballant amb normalitat, no hi ha cap xoc de competències". Els serveis jurídics de la Generalitat han presentat avui les al·legacions al conflicte positiu de competències presentat pel Constitucional a instàncies de l'exectiu espanyol.

Pel que fa al contingut del recurs presentat al TC, Romeva ha explicat que es basa en dos eixos: "L'absurd que suposa fer un requeriment des del punt de vista de la poca claredat i ambiguetat amb què està plantejat, perquè és extraordinàriament feble des del punt de vista jurídic i conceptual, i per altra banda, aquesta inconsistència ens legitima per demanar l'aixecament de la suspensió temporal".

Pel que fa al paper que pot jugar Artur Mas a nivell internacional, "hi ha moltes funcions que pot fer, però una d'elles és donar resposta a les preguntes que tenen molts actors internacionals, una tasca que fa el president Mas però també d'altres persones, estem multiplicant les vies a través de les quals expliquem on som, què volem fer, per què i respondre als dubtes que sorgeixen", ha explicat Romeva.

Aquesta notícia la podeu trobar a www.mon.cat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem