Eleccions generals 23 de juliol: Què passa si et toca una mesa electoral i tens un viatge

Per llei, un viatge no és una causa que la Junta Electoral accepti per quedar exempt de formar part d'una mesa, però es pot al·legar que és un "esdeveniment familiar d'especial rellevància"

Davant l'inesperat anunci de Pedro Sánchez de convocar les eleccions generals el diumenge, 23 de juliol, molts es pregunten què han de fer si els coincideix amb un viatge que ja tenien planejat. Pel que fa a votar, la solució és fàcil: el vot per correu. Però què passa si et toca formar part d'una mesa electoral?

Més info: Pedro Sánchez avança les eleccions generals al juliol

Més info: Com votar per correu a les eleccions generals del 23 de juliol

Per llei, un viatge no és una causa que la Junta Electoral accepti per quedar exempt de formar part d'una mesa electoral. Ara bé, sí que hi ha al·legacions per "esdeveniments familiars d'especial rellevància", categoria sota la qual sí que es podria emmarcar un viatge reservat prèviament. Per sol·licitar-ho, caldria aportar tota la documentació possible que justifiqui aquest viatge i les pèrdues econòmiques que suposaria perdre'l: rebuts de pagaments, bitllets d'avió, reserves...

Davant de cada cas particular, la Junta Electoral de Zona decidirà si accepta les al·legacions o no, tot i que la Junta Electoral Central ja està reclamant una instrucció per unificar criteris.

Per la seva banda, l'Organització de Consumidors i Usuaris i Facua-Consumidors en Acció han demanat a les juntes electorals que siguin més flexibles amb els criteris i acceptin les vacances com un esdeveniment de rellevància suficient per no haver de formar part d'una mesa electoral. La notificació per saber si, per sorteig, t'ha tocat ser vocal o president de mesa arriba entre el 24 de juny i l'1 de juliol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem