Elena Vila (PSC) vol ser la "veu de Sant Cugat" al Senat

Elena Vila continuarà com a regidora i portaveu del PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat encara que obtingui cadira de senadora

La portaveu i regidora del PSC de Sant Cugat, Elena Vila, aspira a portar les necessitats i reptes de la ciutat al Senat. Vila és la número 2 al Senat per Barcelona en les eleccions generals i té tots els números de sortir escollida. "Vull ser un altaveu i una veu de Sant Cugat i del territori al Senat", ha reivindicat en un acte de campanya aquest 17 de juliol.

La diputada del Congrés Sònia Guerra ha acompanyat a Elena Vila i ha posat en valor el seu paper: "Una de les senyes d'identitat és que el Partit Socialista és molt municipalista. És molt important per Sant Cugat que l'Elena vagi de número 2 pel Senat, podrà aprofundir en la connexió entre Moncloa i municipis per millorar la vida dels ciutadans i fer inversions".

En aquest sentit, Elena Vila ha confirmat que seguirà com a regidora i portaveu del PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat encara que obtingui cadira de senadora. 

Frenar a "la dreta i l'extrema dreta"

A menys d'una setmana de les eleccions, les socialistes han volgut recordar la "importància" dels comicis davant d'un possible govern del PP amb Vox i han apel·lat a un vot feminista: "Ens hi juguem molt". Així, Elena Vila ha fet una crida a tots els santcugatencs a concentrar el vot en el PSC per fer front a "una dreta amb el suport d'una extrema dreta que no dubtarà en intentar que retrocedim en drets i llibertats i que no condemna la violència masclista". "Els pactes del PP i VOX mostren com els drets de les dones poden estar en retrocés si governen", ha apuntat Guerra.

"És molt important que hi hagi un vot massiu a les forces d'esquerres, un vot feminista per defensar els drets de les dones", ha afegit la diputada, que considera que els pactes de PP i Vox han creuat "una línia vermella" en "negar" la violència masclista. "Estem veient que quan ve Vox, hi ha retrocés i podem perdre drets conquerits", ha emfatitzat.

Guerra: "Hem dit per activa i per passiva que no facilitarem un govern del Partit Popular"

Tot i això, la diputada ha assegurat que els socialistes no facilitaran un govern del PP en solitari per evitar l'entrada de Vox a l'executiu: "El Partit Popular està pactant amb l'extrema dreta i no els importa renunciar a la seguretat de la meitat de la ciutadania, que som les dones, a canvi d'una sèrie de cadires i de poder. No pactarem amb un partit polític que no té ni els nostres valors ni la nostra ètica". "Hem dit per activa i per passiva que no facilitarem un govern del Partit Popular", ha assegurat.

A més, la diputada ha posat en valor les polítiques impulsades pel govern de Pedro Sánchez, destacant l'augment del salari mínim, la reforma laboral, l'ingrés mínim vital, la llei de l'habitatge o l'augment de les pensions.  Per la seva banda, Elena Vila ha destacat que el govern socialista "ha multiplicat per cinc la inversió a Catalunya" i ha posat com a exemple els 20 milions d'euros promesos pels intercanviadors de Volpelleres i Hospital General.

Més info: 20 milions d'euros pels intercanviadors de Renfe i FGC a Sant Cugat

Per tot plegat consideren de gran importància "que hi hagi una mobilització d'esquerra i de progrés": "La gent s'està adonant del que està en joc".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem