Els alcaldes del Vallès Occidental fan un front comú contra la pobresa energètica

El president del Consell Comarcal assegura que hi ha 223.878 persones en risc d'exclusió social al Vallès Occidental

Els alcaldes del Vallès Occidental han acordat aquest dimarts, dia 2 de febrer, fer un front comú per exigir l'aplicació de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. La voluntat és ser una sola veu davant les empreses subministradores per exigir, per exemple, que habilitin el fons per afrontar el deute de les famílies que no poden pagar. Aquest front comú ha de servir per fer pressió política per aconseguir el compliment de la normativa, però els alcaldes no descarten arribar a sancionar les empreses que no la compleixin, ja que la normativa els ho permet.

Aquesta qüestió ha estat debatuda en el Consell d'Alcaldes del Vallès Occidental, on hi ha participat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa. En el consell s'ha posat damunt la taula el fet que les empreses subministradores i les entitats financeres no estiguin donant compliment a la llei contra els desnonaments i la pobresa energètica. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que hi ha 223.878 persones en risc d'exclusió social al Vallès Occidental, i que cal donar-los respostes.

El president ha remarcat que des de l'estiu hi ha una llei per donar solucions a la gent que pateix pobresa energètica o desnonaments i que per a molts ajuntaments és difícil aconseguir interlocutors per fer complir aquesta llei a les empreses. Per això, els alcaldes del Vallès Occidental han acordat aquest dilluns crear un front comú per tenir una única veu davant les empreses i poder aconseguir que aquesta norma s'apliqui.

L'acord contempla la creació d'una Comissió Tècnica Mixta Habitatge-Serveis Socials, integrada pel Consell i pels ajuntaments de la comarca, que articuli el treball de seguiment de les famílies més vulnerables en relació a l'habitatge. Insta a crear també una taula comarcal de treball sobre pobresa energètica integrada per representants municipals i de les companyies subministradores per desenvolupar programes de lluita i mitigació d'aquesta problemàtica. En aquest sentit, planteja també la necessitat que les empreses creïn el fons solidari conjunt amb els ajuntaments per cobrir els deutes d'energia de les famílies en risc d'exclusió social.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem