Els clubs de fumadors tornen al torn de participació ciutadana del ple

Tres persones han intervingut en el torn previ al ple municipal del mes de desembre celebrat aquest dilluns, 21 de desembre

La problemàtica al voltant dels clubs de fumadors continua vigent a sant Cugat. Durant el torn de participació ciutadana previ al ple municipal del mes de desembre, David Muñoz, en representació de l'Associació de Veïns de Can Magí, ha demanat als diferents grups municipals que es posicionin davant el fet que alguns dels membres que formen part de la taula de treball per regular els clubs cannàbics a Sant Cugat estiguin imputats penalment per blanqueig de capital.

Totes les formacions han demanat el respecte a la presumpció d'innocència dels imputats, que actualment estan sent investigats, entre ells el president del Club Kali, Àngel Benito. Igualment, han coincidit en afirmar que no és competència de l'Ajuntament de Sant Cugat decidir sobre la continuïtat d'aquestes persones al grup de treball, ja que estan designades per la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (FEDCAC).

David Muñoz, en representació de l'Associació de Veïns de Can Magí. FOTO: Artur Ribera

Amb tot, s'han mostrat posicions ben diferents. Àlvaro Benejam (PP) ha considerat que “seria millor que no participessin de les negociacions per no bloquejar-les”. Una posició que també ha considerat com a oportuna per part de l'equip de govern, com ha explicat Joan Puigdomènec, regidor de Medi Ambient i Participació Ciutadana, que també és el moderador de la taula de treball, dient que “faria bé la Federació de designar un representant que no bloquegés les negociacions”.

Per la seva part, Pere Soler pel PSC ha demanat que “no s'estigmatitzi una persona, perquè pot fer molt mal”, però ha defensat que “ens mantindrem al marge, ja que és decisió de la Federació”. En la mateixa línia ha intervingut Ramon Gutiérrez (ICV) anunciant el “no posicionament” del grup, com ha fet Èric Gómez, en representació d'ERC-MES. Finalment, Núria Gibert (CUP) ha defensat la solvència demostrada de Benito en el tema tractat.

Més intervencions

Maria Àngels Quadras, veïna de la Floresta. FOTO: Artur Ribera

Maria Àngels Quadras, veïna de la Floresta i activista social, ha intervingut al ple per demanar que les entitats s'inscriguin al registre, i també ha demanat que se li expliqués la distinció entre Fill Predilecte i Fill Adoptiu de la ciutat. A ambdues qüestions hi ha respòs Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, qui s'ha compromès, en el primer punt, a què “al mes de febrer s'hauran revista les entitats que hi ha registrades a la ciutat i que els càrrecs siguin correctes, i en el cas que no sigui correcte, se'ls farà arribar una carta per regularitzar la situació”.

Pel que fa al segon punt, li ha explicat que existeix un Protocol sobre els honors on es pot consultar la distinció entre ambdós honors, i que se li farà arribar.

Mayte Pérez ha defensat la seva gestió en comerç local. FOTO: Artur Ribera

La darrera intervenció ha estat la del Sr. Jurado, qui ha interpel·lat Mayte Pérez, regidora de Comerç, per demanar-li què ha fet “pel comerç local des que s'asseu en aquesta butaca, perquè a mi em sembla que no ha fet res”.

Pérez hi ha respòs dient que s'han fet diferents campanyes i reunions per dinamitzar el comerç, posant per exemple la campanya de Nadal, amb accions com la pista de gel o les fires de Nadal.

El torn ha finalitzat després de 30 minuts, donant pas a la celebració del Ple municipal de desembre de 2015.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem