La Policia Local torna a clausurar el club de cànnabis de Can Magí

Des del club denuncien "l'actuació tan violenta de l'Ajuntament" i lamenten que ningú de l'equip de govern s'hagi posat en contacte amb ells

Al voltant de les tres de la tarda d'aquest dimecres,  30 de setembre, vuit agents de la Policia Local i dos dels Mossos d'Esquadra han precintat el club de cànnabis de Can Magí emparant-se en el decret municipal que ordenava la seva clausura. Aquest decret de l'Ajuntament argumentava que els socis del club podien consumir cànnabis a l'interior del local, però no en podien fumar, cosa que s'havia detectat i per això ordenava el tancament. Des de l'aprovació del decret, fa dotze dies, socis del club estaven tancats al local d'assemblea permanent per evitar la clausura.

Segons ha informat la Policia s'ha precintat el local perquè no hi havia ningú dins. Des del club, un dels seus impulsors, Àngel Benito, ha apuntat que no hi ha cap manera per la qual els agents han pogut comprovar si hi havia gent a dins o no.

A més, des del club entenen que el decret no es pot aplicar, ja que van presentar al·legacions a la justícia i que, per tant, el decret no és ferm.

La posició de l'entitat

"He arribat i m'he trobat vuit o nou agents a la porta i m'han dit que tenien ordres de negar l'entrada a tothom. Jo els hi he dit que estaven negant el dret constitucional d'assemblea d'una associació legalment constituïda", ha explicat Benito, que ha lamentat "el setge que ens està fent l'Ajuntament". "No entenem aquesta actuació tant violenta contra nosaltres. En lloc de portar tècnics, porten policia", ha afegit.

A partir d'aquí el procés continua per la via judicial: "Estem en mans del jutge perquè ja sabíem la intenció de l'Ajuntament, que ens diu que podem consumir però no fumar. Com que estàvem en al·legacions, vam fumar". Ara caldrà esperar la resposta del jutge.

Des que es van tancar en assemblea permanent, Benito ha assegurat que cap persona de l'equip de govern s'ha posat en contacte amb ells per parlar sobre la situació, com sí que han fet membres de l'oposició. L'Ajuntament sí que va demanar als jutjats una ordre per poder entrar i desallotjar el local, que encara no ha obtingut resposta.

"Hem donat compliment del decret"

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha valorat el tancament del club de cànnabis: "Estàvem en un escenari de tancament". Calvet ha assegurat que els socis del club "van trencar la confiança de l'Ajuntament i es va decretar un decret de tancament, que recollia totes les diligències de la policia local". "S'havien produït molèsties àmpliament recollides per la Policia Local i no es podia fer altra cosa que tancar", ha afegit.

 

El tinent d'alcalde ha fet referència al decret del juliol que permetia que el club funcionés com a local d'esbarjo però no com a club de fumadors. "Vam decretar el tancament quan havíem constatat que s'estaven desenvolupant activitats que se'ls havia negat explícitament", ha afegit.

 

Calvet ha recordat que el Ple municipal va aprovar una moció per a la creació d'un grup de treball que elabori una regulació dels clubs de cànnabis a Sant Cugat (distància amb escoles, de centres de salut, entre clubs...): "És una activitat legal però s'ha de fer de manera adequada i garantint la convivència amb els veïns".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem