Els joves independentistes fan un acte pel sí

La plaça de Barcelona ha acollit l'acte independentista amb més d'un centenar de persones

L'independentisme no s'arronsa a Sant Cugat i malgrat el setge de l'Estat contra el referèndum ha reunit més d'un centenar de persones a la plaça de Barcelona., en un acte organitzat per l'ANJI (l'Assemblea Nacional de Joves Independentistes).



El col·loqui ha començat parlant de les actuacions d'aquest dimecres 20 de setembre de l'Estat espanyol contra el referèndum. EL regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha parlat de la desobediència. "L'Estat espanyol no es pot permetre la imatge de treure urnes. Ells faran qualsevol cos per evitar el referèndum. Nosaltres hem de ser conscients que hem d'arribar on havien dit. Sovint es veu la desobediència com una qüestió negativa, però és l'únic camí cap a l'1 d'octubre. Hem de defensar les urnes amb el cos". Bea ha posat d'exemple els fets del 20-S i el setge de la Policia Nacional a la seu de la CUP. "Ahir van intentar que piquéssim, però se'n van anar amb les mans buides".

Pel que fa a les mostres de suport de la ciutadania a les detencions del govern, Teresa Vallverdur, diputada d'ERC al Parlament ha destacat la seva implicació. "Fins ara hi havia molta gent gran a les manifestacions, ahir hi havia molta gent jove. Això fa pensar que hem guanyat l'actitud del país va ser admirable. Això ja no és qüestió d'independència, sinó de democràcia".

De la seva banda, Sergi Miquel, diputat del PDECat al Congrés ha destacat quina és la visió de Madrid sobre els que està passant a Catalunya. "La sensació dels grups parlamentaris és que estem fent una bogeria i ells tenen molt clar com han de parar això. No tenen clar que això és un amí que fem entre tots. La perspectiva amb la qual filtren les coses és distorsionant i això no els permet entendre res del que estan fent"L'estat fa anys que s'ha retirat de Catalunya si no podem allotjar 2000 policies a Catalunya i han de portar un vaixell. Si algú coneix el que està passant a Catalunya aquesta és la gent que ahir es manifestava, no Millo ni Soraya

Sobre el paper de la Unió europea, la diputada de Demòcrates de Catalunya, Titon Laïlla, ha subratllat els suports que està rebent el referèndum en els darrers dies. "Europa ja s'està posicionant. Seria difícil dir que es posicionessin abans que hi hagi el referèndum. La manera com es posicionarà tindrà a veure amb com es desenvolupa el referèndum".

El debat que ha tractat diferents temes al voltant de la independència ha estat conduït per Sílvia Solanells, membre d'Òmnium Cultura,

 
Comentaris

Destaquem