Militants d'Unió de Sant Cugat prenen partit en el debat sobiranista de la formació

Tres membres d'Unió Sant Cugat se sumen al manifest d'un miler de militants del partit on es demana que es pregunti clarament sobre la independència per definir la formació

El 14 de juny els militants d'Unió Democràtica de tot Catalunya estan cridats a participar en una consulta interna que servirà per definir la posició del partit entorn la sobirania de Catalunya. En aquest context, s'ha filtrat un manifest signat per un miler de militants d'Unió que posa damunt la taula la pregunta que volen que es faci a la militància: Voleu que UDC es comprometi per una Catalunya independent en el marc de la Unió Europea? El dia 2 de juny serà quan el comitè de govern del partit decidirà la pregunta definitiva.

Hi ha tres membres destacats d'Unió a Sant Cugat que s'han afegit a aquest document. Són l'actual tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas; el diputat al Parlament i extinent d'alcalde Joan Recasens; i l'exregidor d'Esports Xavier Amador.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va carregar contra tots aquests militants acusant-los de "poc lleials", en declaracions a La Vanguardia: “Dilluns es va reunir el comitè de govern, hi estaven presents i no van obrir la boca sobre aquest tema”.

"Pressió" al partit

La presidenta d'Unió Democràtica a Sant Cugat, Cristina Paraira, ha afirmat en declaracions al TOT que el partit "s'ha de definir". No obstant, no ha volgut valorar si la pregunta proposada en el manifest, que ella no ha signat, era la més adient tot i que sí que ha assegurat que la pregunta que es faci a la militància "ha de ser clara". Per la seva banda, Carles Brugarolas ha declinat fer declaracions ja que així ho haurien acordat amb els companys de partit.

Paraira ha explicat que no ha signat el document perquè és "molt disciplinada" i s'ha d'esperar a la proposta que faci el comitè de govern el dia 2 de juny. A més, ha assegurat que la filtració d'aquest manifest pretén influir en la decisió: "Treure això als mitjans és per posar pressió. Estem en un moment crucial".

La presidenta d'Unió ha assegurat que no li ha sabut greu el fet que tres membres del partit a Sant Cugat s'hagin afegit al manifest: "Hi ha veus de tot dins d'Unió i hi ha diferents postures". La setmana vinent, Unió Sant Cugat es reunirà per analitzar la situació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem