Els Mossos visiten col·legis electorals demanant informació del referèndum

Fonts del cos recorden que tenen una instrucció de Fiscalia "de compliment immediat"

Els col·legis electorals de Sant Cugat estan rebent aquest dimarts, 26 de setembre, la visita dels Mossos d'Esquadra per obtenir informació sobre el referèndum.

Segons ha pogut saber el TOT, almenys en cinc Col·legis electorals, el Pins del Vallès, el Catalunya, el Ciutat d'Alba, el Turó de Can Mates i el Pi d'en Xandri s'han personat agents dels Mossos d'Esquadra demanant si hi havia urnes, paperetes, i informant els responsables del centre de les responsabilitats penals que els hi poden recaure si col·laboren amb el referèndum.

En les visites als centres, a més, els Mossos d'Esquadra es presenten amb un acte de requeriment per tal d'identificar el responsable del col·legi. 

Els Mossos reben una instrucció per anar als col·legis electorals

De fet, tal com ha publicat el Mon.cat, els comandaments dels Mossos d'Esquadra ja han rebut la instrucció per escrit de presentar-se als col·legis electorals que el Govern ha establert com a punts de votació per aquest diumenge de tot el país. Així ho ha confirmat El Món de fonts del cos policial, que expliquen que el desplaçament als col·legis electorals ja ha començat aquest migdia i que es farà de forma esglaonada i en funció de la disponibilitat d'agents en cada territori.

En algunes ciutats els agents ja es dirigeixen als punts de votació, on segons l'ordre de la Fiscalia, han de requisar claus, ordinadors, llistats de cens, urnes o qualsevol material relacionat amb l'1-O, a més d'indentificar-ne els responsables i comunicar-los qie poden incórrer en diversos delictes. 

Des del servei de premsa de Mossos, però, només confirmen que "el cos complirà l'ordre que ha rebut de Fiscalia -en la reunió d'ahir-, que establia el "caràcter immediat" de l'actuació, i com a tal, "els Mossos donaran compliment al requeriment". No confirmen que diversos grups d'agents hagin sortit ja cap als col·legis, però insisteixen que "l'ordre és de compliment immediat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem