Els patinets elèctrics i la lliure disposició marquen el Consell de Barri del Centre Oest

La sessió s'ha celebrat a la Casa Jaumandreu, a L'Ateneu santcugatenc, aquest 4 d'octubre

Els representants de les entitats representades al Consell de Barri Centre Oest de Sant Cugat del Vallès han manifestat la seva preocupació per la presència de patinets elèctrics als carrers del centre de la ciutat, i la necessitat de regular-ne l'ús. D'aquesta manera, durant el torn obert de paraula, han estat diferents veïns els que han proposat que es busqui una solució per evitar accidents provocats per la seva convivència amb els vianants.

En aquest sentit, Rafa Robledo (Unió ciclista), ha proposat que, com passa amb les bicicletes elèctriques, "aquells patinets que tenen accelerador hagin de circular per la calçada", proposant que "es limiti la velocitat a 30 en els espais on hagin de circular", per exemple. També s'ha demanat que els Agents Cívics intervinguin, tant en el cas dels patinets, com de les bicicletes, recordant als usuaris que, en zones de vianants, han de baixar de l'aparell.

A banda d'aquesta preocupació, també s'ha demanat que es netegi l'espai existent entre les dues línies de ferrocarrils, al carrer de Martorell, pel seu "estat de deteriorament", així com que es pinti un pas de vianants davant del Bar Catalunya per evitar ensurts amb l'autobús, o que es controli el soroll del bar del carrer de Villà, o que es treguin els llambordins del carrer de Xerric i Torrent de la Bomba per ser "un problema per a la gent gran".

 

Altres temes tractats

 

Més enllà de les propostes i queixes veïnals, durant el Consell de Barri s'ha fet un repàs a l'estat dels projectes que es van aprovar amb el pressupost de lliure disposició del consell per a l'any 2018. D'aquesta manera, s'ha constatat que ja està en funcionament el cicle musical a L'Ateneu, o que ja s'han posat els bancs que es van demanar al carrer de Girona, entre altres.

Igualment, s'ha explicat el calendari per aprovar els projectes als quals es destinarà la partida pressupostària de lliure disposició del Consell de Barri del 2019. Un pressupost que, si s'aprova el pressupost municipal presentat ara fa uns dies, haurà incrementat de 20.000 a 30.000 euros.

Més info: La "incertesa econòmica i política" marca el pressupost de Sant Cugat pel 2019

D'aquesta manera, s'ha marcat el 18 de novembre com a data límit per presentar les propostes. Unes propostes que seran avaluades tècnicament entre el 19 de novembre i l'1 de febrer. D'entre les que passin la fase de validació, al Consell de Barri del 7 de febrer s'hauran de votar aquelles que s'executaran.

Aprofitant la sessió, s'ha fet una primera pluja d'idees entre els assistents, sortint propostes com posar bans a les parades de bus, posar més aparells gimnàstics a la plaça dels Jocs Florals, o millorar el manteniment del barri, entre altres.

Finalment, s'ha exposat el resultat de la prova pilot de mediació nocturna al barri, aprovat en el passat pressupost de lliure disposició. Una prova pilot que s'ha fet els divendres i dissabtes a la nit dels mesos de juliol i agost amb equips de 2 o 4 persones treballadores socials, que han analitzat l'oci nocturn a la zona.

A partir d'aquestes dates, i en el marc del Programa de prevenció i intervenció de l'oci nocturn que impulsa l'Ajuntament de Sant Cugat, s'estudiaran mesures concretes que s'aplicaran en una segona fase.

 
Comentaris

Destaquem