Els resultats de Sant Cugat, al marge de l'àrea metropolitana

El TOT compara els resultats de les eleccions generals amb les quinze ciutats més poblades de Catalunya

[Al final de la pàgina hi ha gràfics il·lustratius]

Una vegada més, les eleccions han demostrat que l'ecosistema polític de Sant Cugat és diferent del seu entorn. En tots els comicis, en aquests generals també, es confirma que les tendències de vot dels santcugatencs són oposades a les principals ciutats veïnes. Sobretot és cridanera la diferència amb poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona, on veiem que partits com DiL o ERC multipliquen per tres o per quatre els seus vots a Sant Cugat mentre altres com el PSC els divideix de forma important. L'escenari més similar a Sant Cugat és Girona, situació que es repeteix en cada votació.

Els dos extrems són Unió Democràtica i el PSC. Unió, que a Catalunya ha aglutinat l'1,73% dels vots quedant-se sense representació, a Sant Cugat s'ha enfilat fins al 3,22%. De les quinze ciutats més poblades del país, és aquí on el partit de Duran i Lleida ha rebut més suport. En canvi, a Sant Cugat, el PSC treu el seu pitjor resultat d'aquestes 15 poblacions. En comparació a la resta del país i a la província de Barcelona, els socialistes reben la meitat de vots entre els santcugatencs.

En Comú Podem, tot i obtenir un resultat històric a Sant Cugat amb el 20% dels vots, ha tingut molt més bona acollida en la majoria d'altres ciutats. Entre ciutats de més de 50.000 habitants del voltant de Barcelona, a Sant Cugat és on ha rebut menys percentatge de vot. El marge, però, s'escurça en comparació a la diferència que tenia Iniciativa en solitari.

El resultat del PP i Ciutadans és equiparable a la resta de grans ciutats, tot i que en els dos casos és superat per la majoria d'aquests municipis.

ERC i Convergència (aquesta vegada Democràcia i Llibertat amb Reagrupament i Demòcrates) són els altres dos partits que acostumen a obtenir uns resultats molt millors a Sant Cugat. Ens els dos casos, només a Girona i Manresa s'ha superat el percentatge de vot rebut entre els santcugatencs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem