ERC celebra haver “més que doblat” els resultats a Sant Cugat

Esquerra Republicana de Catalunya ha estat la tercera força més votada a Sant Cugat passat d'un 7,8% dels vots el 2011 al 18,41% d'aquest 2015

“Hem triplicat a Madrid; tindrem força per reclamar el compliment del mandat democràtic que vam rebre el 27S”, destacava Mireia Ingla, presidenta d'ERC a Sant Cugat, a l'hora de conèixer els resultats de la formació en les eleccions generals d'aquest diumenge, 20 de desembre.

Ingla s'ha mostrat molt contenta amb el resultat obtingut a Sant Cugat, on ERC ha estat la tercera força amb el 18,41%, després de Democràcia i Llibertat amb el 22,31% dels vots i En Comú Podem, amb el 20,10% dels vots.

Hem més que doblat els resultats del 2011”, ha remarcat Ingla, tot dient que en aquestes eleccions s'ha ratificat una cosa que fa molt temps que estem dient i és que Sant Cugat és una ciutat independentista i, després d'aquestes eleccions, continua sent-ho.

La nit electoral a Sant Cugat en imatges.

La formació ha triplicat resultats a Madrid. FOTO: Lali Puig

En les passades eleccions generals, celebrades l'any 2011, ERC aconseguia 3.192 vots a Sant Cugat, fet que suposa un percentatge de 7,88%, esdevenint la cinquena força a la ciutat. En l'àmbit estatal, el 2011 ERC esdevenia la vuitena força, amb l'1,05% dels vots, és a dir, 256.393 vots.

En aquest sentit, Ingla ha remarcat que els 9 diputats obtinguts a Madrid suposen haver triplicat els resultats respecte al 2011. “Hem triplicat la força que tindrem a Madrid reclamant el compliment del mandat democràtic”, ha emfatitzat.

Radiografia dels resultats

Membres del partit s'han trobat a la seu d'ERC per conèixer els resultats. FOTO: Lali Puig

Mireia Ingla ha valorat els resultats d'aquestes eleccions pel que fa a les expectatives que s'havien generat. “S'ha confirmat que el PP guanyava i que el PSOE continua sent segona força, i hi ha una clara victòria, no perquè hagin guanyat però, de Podemos”, ha apuntat.

Amb tot, ha destacat els resultats de Ciutadans. “És de destacar tant a Espanya, com a Catalunya i sobretot a Sant Cugat, que les expectatives de Ciutadans estaven molt més enllà del que està sent la realitat”, ha remarcat.

En l'àmbit català, Ingla ha destacat que “l'independentisme ha aguantat molt bé”, i ha insistit a dir-los a Podemos: “Està molt bé i tenim moltes coses en comú, i estem contents que a Espanya els hagi anat bé, però quan hagin vist el pa que hi ha al Congrés dels Diputats; quan els hagin tancat la porta als nassos com ens ha passat a nosaltres cada vegada que hem demanat de fer un referèndum, que ho experimentin i en quatre dies s'adonaran que no hi ha res a fer, i aquí estarem per ajudar-nos mútuament perquè la República catalana tiri endavant”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem