Els santcugatencs puntuen amb un 6,8 l'actuació de l'alcaldessa, Mercè Conesa

Pel que fa a l'actuació del Govern Municipal, la puntuació és del 6,5

Els santcugatencs li posen una nota de 6,8 a l'actuació de l'alcaldessa, Mercè Conesa. La dada es desprèn de la 35a onada de l'Observatori Sociològic, realitzada el passat mes d'octubre a través d'una enquesta a 1.000 santcugatencs. 

Pel que fa a l'actuació de Conesa, cal destacar que el 82,6% dels enquestats li dona un aprovat o més. De fet, el 23,8% li ha atorgat una nota d'entre 5 i 6; el 41,7% una nota d'entre 7 i 8 i el 17,1% una nota d'entre 9 i 10. Per contra, el 10,5% dels enquestats l'han puntuat amb notes d'entre el 0 al 4. És d'aquestes respostes que en resulta el 6,8 de mitjana, xifra que es manté igual respecte l'onada de l'Observatori Sociològic anterior. 

Els enquestats també han pogut valorar l'actuació de l'equip de govern. En aquest cas, el resultat és tres dècimes més baix i se situa en el 6,5, igual també que en l'anterior onada. 

Pacte PDeCAT-PSC

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i el portaveu del PSC, Pere Soler FOTO: Localpres

El pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC també ha format part de l'onada de l'Observatori Sociològic. 

Un pacte que se signava el 19 de gener del 2017 i se suspenia el 3 de novembre. En aquest cas, cal destacar que en el moment de començar l'onada, a finals d'octubre, el pacte encara estava vigent, i quan va acabar, a mitjans de novembre, ja estava suspès. 

Tot i això, cal destacar que el 52,2% dels enquestats van afirmar no conèixer que PDeCAT i PSC tinguessin cap pacte de govern a Sant Cugat

Valoració als partits de l'oposició

Ple Municipal de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Una vegada més, els enquestats també han pogut puntuar l'actuació dels grups municipals de l'oposició. 

En aquest punt cal tenir en compte que, en el moment de preparar l'enquesta encara hi havia el pacte entre PDeCAT i PSC i per tant, els enquestats han pogut valorar a tots els partits de l'oposició menys al PSC. 

Pel que fa als resultats, ERC ha estat l'única formació política que ha obtingut una nota superior al 5. Els republicans han rebut una puntuació del 5,4, exactament la mateixa que en l'onada de l'octubre del 2016. 

Pel que fa a la resta de formacions, la CUP-PC i ICV-EUiA han estat els únics partits que han obtingut millors resultats que en l'anterior onada. En aquest cas, els cupaires han obtingut un 4,5, augmentant una dècima la valoració, i els verds han pujat del 4,8 al 4,9. 

Pel que fa a Ciutadans han baixat del 3,4 al 2,8 i el PP del 2,4 a l'1,9. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem