Els senyals de trànsit a Sant Cugat es quedaran en català

Totes les formacions, excepte Citadans, s'han oposat a la proposta del Partit Popular de rotular també en castellà

El Ple municipal s'ha oposat a la proposta del Partit Popular de Sant Cugat de què els senyals de trànsit del municipi estiguin "almenys" en castellà. Els populars afirmaven que "la llei ho dictamina" i deien que algunes sancions queden en paper mullat perquè s'argumenta un defecte de forma en la senyalització, ja que està "solament en català".

La proposta ha rebut l'oposició frontal de PDeCAT, ERC-MES, ICV-EUiA i la CUP, així com del regidor no adscrit Dimitri Defranc, comptant tan sols amb el suport de Ciutadans, que han recordat que la "llei de trànsit no és nova" i que el seu incompliment "ha estat constant".

Dimitri Defranc ha lamentat que "tot i que la proposta pot ser vàlida, en aquest moment els faria una crida a llegir el moment", apuntant els dos mesos que manquen per al referèndum, suggerint la seva retirada. Per la seva banda, Roser Casamitjana (ICV-EUiA), ha anunciat el vot contrari a la proposta "per una lògica inqüestionable; perquè estem a Catalunya i aquestes coses, entre altres, han d'estar en català". "La senyalització en català no impedeix a ningú circular amb garanties", ha defensat.

Èric Gómez (ERC-MES), ha fet un repàs a situacions en què el català s'ha vist anul·lat per la imposició del castellà, i ha defensat que "la llengua pròpia del nostre país és la catalana, i els senyals de trànsit han d'estar en català". Per part de la CUP-PC, Ignasi Bea ha definit la proposta com una "ximpleria" defensant la legalitat de la retolació en català.

Per part de l'equip de Govern, Cristina Paraira també ha defensat la legalitat i ha anunciat el seu vot contrari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem