Les AMPA de Sant Cugat reclamen la 13a escola pública al Ple municipal

Unes 250 persones s'han manifestat aquest dilluns, 19 de juny, a les portes del Consistori

La Coordinadora d'Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de Sant Cugat ha reclamat la necessitat d'una 13a escola de Sant Cugat.
 

Unes 250  persones s'han manifestat aquest dilluns, 19 de juny, a les portes del Consistori durant la celebració del ple municipal. En declaracions al TOT Sant Cugat, la presidenta de la Coordinadora de les AFA de Sant Cugat, Carme Roca, ha explicat que "el que ha passat aquest curs és el màxim. Havent ofert l'any passat les dues línies de La Mirada, no ens esperàvem que ens fessin falta dues línies més, que són els dos bolets que tindran el Turó de Can Mates i el Collserola".
 

Roca ha explicat que, a banda dels dos cursos bolet, a Sant Cugat "pràcticament tots els grups tenen les ràtios ampliades, i hi ha cursos en els quals no hi ha cap plaça lliure".
 

Pel que fa a la decisió de l'Ajuntament d'avançar el finançament de la construcció de la nova escola, Roca considera que "és positiu que l'Ajuntament pugui aportar recursos perquè les coses vagin més de pressa. Però és evident que amb la Mirada no n'hi ha prou, hem d'exigir al Departament d'Ensenyament ja la 13a escola".

FOTO: Àgata Guinó

Minuts després, Carme Roca i el president de l'AMPA de l'escola Turó de Can Mates, Jaume Fontanet, han intervingut al torn de participació ciutadana del ple. En aquest cas, Fontanet ha demanat que "quin compromís prendrà el ple municipal perquè els dos bolets no afectin negativament al desenvolupament dels projectes educatius de cada escola. D'altra banda, demanem que el ple es comprometi a treballar de valent perquè aquests dos bolets siguin els últims que s'adjudiquin als centres d'ensenyament públic de la ciutat".
 

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha expressat que la reivindicació de la Coordinadora de les AFA "és una reivindicació compartida des del minut 0. Hem assumit el compromís d'exigència de què la Generalitat doti, de manera immediata, dels recursos humans necessaris els centres, i que l'arranjament dels espais no sigui de mínims. També exigirem a la Generalitat que doni resposta per mantenir la qualitat dels projectes educatius".
 

Salat ha explicat la complexitat que té Sant Cugat a l'hora de calcular els infants que cada any han de cursar P3. Una ciutat que creix per natalitat, però també per arribades sobtades o, un tercer aspecte que afecta l'escolaritat, la demanda de famílies de poblacions veïnes a centres educatius santcugatencs.

Mireu imatges de la manifestació: 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem