Els socialistes santcugatencs reivindiquen els valors d'Ernest Lluch

L'exministre socialista va ser assassinat fa 18 anys per ETA

Els socialistes de Sant Cugat del Vallès han recordat aquest 24 de novembre la figura d'Ernest Lluch, assassinat fa 18 anys a Barcelona per la banda terrorista ETA. Una vintena de persones s'han trobat als Jardins d'Ernest Lluch a Sant Cugat en un acte íntim amb una ofrena floral, on també han participat familiars de l'exministre socialista.

"Els valors que aportava Ernest Lluch a la societat continuen vigents, com la promoció del diàleg, de l'entesa i sobretot la lluita per la igualtat i perquè tothom es pugui expressar amb llibertat, però amb respecte i sense violència. Això li va costar la vida i avui ho hem recordat", ha explicat el portaveu del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, que també ha emfatitzat que Lluch, com a ministre de Sanitat, va ser "el màxim exponent del model de sanitat universal".

Per Soler, els valors que predicava l'exministre amb Felipe González s'han de reinvidicar "més que mai". "Si fessim lectura de moltes de les seves reflexions, continuarien vigents. Respecte, diàleg, consens, pacte i negociació; tot això forma part del nostre ideari i del que promouria Ernest Lluch", ha afegit el portaveu socialista, que ha condemnat els "atacs amb pintura" d'aquest dissabte a seus d'entitats i partits independentistes "malgrat la discrepància política", "com també ho hagués fet Ernest Lluch".

18 anys del seu assassinat

Ernest Lluch va ser economista i polític català assassinat per ETA el 21 de novembre del 2000. Va ser portaveu del PSC al Congrés de Diputats des de l'abril de 1980, i dos anys més tard va ser elegit novament diputat pel PSC, aquesta vegada per Barcelona. Felipe González el va nomenar Ministre de Sanitat i Consum, càrrec que ocupà fins al 1986, destacant per haver estat l'impulsor de la "Ley General de Sanidad" de 1984, on es posen les bases legals de la universalització de l'atenció sanitària. El maig de 1986 es va retirar de la primera fila política per tornar a la càtedra d'Història de Doctrines Econòmiques de la Universitat Central de Barcelona.

homenatge ernest lluch sant cugat

Homenatge a Ernest Lluch a Sant Cugat FOTO: Lali Álvarez

Més informació
 
Comentaris

Destaquem