L'EMD aprova inicialment el pressupost del 2020: més de 9 milions d'euros

S'ha aprovat amb els vots favorables del Govern, l'abstenció d'ERC-MES, CUP i PSC i el vot contrari de Ciutadans

La Junta de Veïns de L'EMD de Valldoreix ha aprovat inicialment el pressupost per a l'any 2020, amb els vots favorables de l'equip de Govern, l'abstenció de la CUP-PC, ERC-MES i el PSC, i el vot en contra de Ciutadans. Un pressupost de 9.275.508 euros, lleugerament menor que el de l'any 2019, que ha estat de 9,5 milions.

Per entendre la baixada del pressupost cal anar a buscar la llei de despesa: "És més petit perquè la llei de la despesa només ens permet gastar un 2,7% més del que vam gastar l'any passat", ha explicat la vocal d'Economia de l'EMD, Helena Degollado. De fet, destaca que la partida d'inversions és de 133.866 euros, tot i que podrà ampliar-se durant l'exercici, tal com ha explicat la mateixa Degollado.

Abstencions d'ERC-MES, CUP-PC i PSC, però amb avís de modificacions

A diferència de l'anterior mandat, l'equip de Govern no és majoria a la Junta de Veïns, i ha requerit l'abstenció de, com a mínim 2 vocals de l'oposició. N'ha aconseguit 4: la del PSC i la CUP i les dues d'ERC-MES.

La vocal del PSC, Susana Casta ha argumentat la seva abstenció dient que "és un pressupost fet una mica entre tots", afegint que "hem arribat a acords i s'han acceptat les nostres propostes". També s'hi ha abstingut la CUP-PC, tot i que Ferran Margineda ha avançat que el partit proposarà "modificar, per exemple, les plusvàlues i les ordenances fiscals".

Lluc Cahís, d'ERC-MES, ha assegurat que "és important tirar endavant aquest pressupost", tot i avançar també que el partit proposarà modificacions al llarg de l'exercici.

Per la seva banda, la vocal de Ciutadans, que hi ha votat en contra, Ana Cano ha assegurat: "No hem participat del pressupost i no el compartim. Farem les nostres propostes". La resta de grups l'han contradit, afirmat que Ana Cano va ser en les trobades per parlar del pressupost.

Subjecte a al·legacions

Després d'aquesta aprovació inicial en la Junta de Veïns, ara el pressupost estarà subjecte a possibles al·legacions, penjat al Butlletí Oficial de la Província i al tauler d'anuncis de la corporació, durant el termini de 15 dies hàbils. Si no es produeixen reclamacions en contra durant el termini d'exposició pública, el pressupost entrarà en vigor quan s'hagi publicat la seva aprovació definitiva.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem