L'EMD Valldoreix liquida el pressupost 2022 amb un resultat positiu de 7 milions d'euros

L'EMD ha fet una modificació pressupostària que inclou, entre altres, inversió en clavegueram, dues càmeres de vigilància o una reforma de l'enllumenat

L'EMD Valldoreix ha convocat un ple extraordinari on s'han posat sobre la taula temes relatius als pressupostos. Els temes principals han estat les modificacions proposades per Ciutadans al pressupost de 2023 i el romanent restant de la liquidació dels pressupostos de 2022.

Més info: Valldoreix demana a l'Estat compensar la caiguda d'ingressos de les plusvàlues municipals

La proposta de Ciutadans sobre la modificació del pressupost pel 2023 ha estat aprovada amb 4 vots a favor del govern de Valldoreix i l'abstenció de CUP (1), ERC (2) i C's (1) i el vot en contra del PSC (1); aquesta implica una inversió de 609.642,84 € en clavegueram, dues càmeres de vigilància, la 2a fase de reforma de l'enllumenat, la reforma del col·lector al torrent de Can Badal i en informàtica.

També es destinarà part del pressupost en el 25è aniversari de l'Escola de Música –tema que ha causat controvèrsia–, en el manteniment general dels carrers i en rènting de desfibril·ladors. El portaveu d'ERC a l'EMD Valldoreix, Ramon Segura, ha preguntat si, tot i l'abstenció d'alguns partits, es continuaria endavant amb la inversió en l'Escola de Música, obtenint una resposta afirmativa. "Un projecte així necessita més consens", ha dit.

Segons el document de la proposta d'acord al Ple Extraordinari, si les despeses econòmiques per dur a terme aquestes modificacions superen els totals previstos al pressupost "l’augment de la despesa es finançarà amb càrrec al romanent líquid de tresoreria". Ramon Segura ha expressat el seu desacord: "No s’hauria de tirar de romanent per fer una despesa corrent". Pel que fa a la liquidació del pressupost de l'any 2022, el romanent restant per a despeses generals ha estat de 7.083.636,86 €

El projecte d’adequació i millora del clavegueram del torrent del Llobet, entre el club de tennis i el pont del carrer de Brollador, també s'ha aprovat amb els vots del govern de Valldoreix de Junts, més del PSC i la CUP, Ciutadans, i l'abstenció d'ERC.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem