En Comú s'oposa a un únic Consell de Barri pel centre: "Sant Francesc perd personalitat"

L'Ajuntament farà un únic Consell de Barri per tot el centre i en crearà un per Volpelleres

En Comú Podem s'ha oposat a la creació d'un únic Consell de Barri per tot el centre de Sant Cugat, tal com ha plantejat el govern municipal de Junts i ERC. Els comuns creuen que amb aquesta nova configuració, el barri de Sant Francesc-Monestir perd "identitat i personalitat"  i aposten per crear un consell específic per aquesta àrea santcugatenca. 

Fins ara i a banda dels districtes històrics, existia un Consell de Barri Centre Oest i un pel Centre Est, on s'incorporava Sant Francesc. La nova proposta preveu la creació d'un únic consell per tot el centre. "Els Consells de Barri han de tenir una vocació de descentralització i ara es crearà un macroconsell amb una realitat massa diversa per a agrupar-la", ha defensat el portaveu dels comuns, Ramon Gutiérrez.

Més info: Volpelleres tindrà el seu propi Consell de Barri

"Sant Francesc necessita aquest espai de reivindicació propi", ha defensat Gutiérrez, que creu que la nova distribució "restarà personalitat": "Té identitat pròpia, cohesió veïnal i unes reivindicacions històriques. Incloure'l amb la resta del centre el dilueix i la resta personalitat política". "Sant Francesc és dels pocs barris amb entitats pròpies i que tenen un arrelament", afegeix.

El Consell de Barri de Volpelleres

L'Ajuntament de Sant Cugat materialitzarà aquests canvis en el reglament dels Consells de Barri, que s'aprovarà en el ple municipal del 15 de març. L'altra gran modificació és la creació d'un Consell de Barri de Volpelleres. En aquest cas, els comuns ho veuen amb bons ulls: "Ho veiem positiu, per les característiques socials, territorials i poblacionals té tot el sentit".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem