Volpelleres tindrà el seu propi Consell de Barri

L'Ajuntament de Sant Cugat unificarà els Consell de Barri Centre Est i Oest

Volpelleres tindrà el seu propi Consell de Barri. Així ho va anunciar l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès: "És un espai de la ciutat amb molt dinamisme, vida pròpia, equipaments... La ciutadania de Volpelleres ha de poder autogestionar-se des del punt de vista de la participació". Així, l'Ajuntament de Sant Cugat ja treballa per dotar del seu propi òrgan participatiu al barri més jove de la ciutat. Fins ara, Volpelleres formava part del Consell de Barri Centre Oest.

No serà l'únic canvi en l'organització dels Consells de Barri, que encara no han arrencat aquest mandat. Així, també s'unificaran els Consells de Barri Centre Oest i Centre Est, que estan integrats per barris com Monestir-Sant Francesc, Can Magí, Coll Favà, Torreblanca, Parc Central, El Colomer, Can Trabal, Arxiu o Can Gatxet.

D'aquesta manera, aquests seran els consells de barri de Sant Cugat: La Floresta, Les Planes, Mira-sol, Volpelleres, Nucli Antic i Centre. Segons va anunciar el govern de Junts i Esquerra, per ara no es preveu atorgar la presidència d'algun Consell de Barri a un regidor de l'oposició, com ja havia fet el govern de Convergència entre el 2015 i 2019, quan va cedir una presidència a la CUP i una altra a Esquerra. "Ens ho hem plantejat, però no és fàcil", va argumentar Vallès.

Volpelleres, el barri més nou

El barri de Volpelleres és el més nou de Sant Cugat del Vallès. La seva construcció va començar als primers anys dels 2000, però es va veure estroncada per l'esclat de la bombolla immobiliària a partir de l'any 2008 i això el va convertir en un barri a mig fer. Durant aquells anys, era pràcticament un barri fantasma. Però a partir de la dècada del 2010, les construccions es van reactivar i es va anar omplint de vida.

Més info: Volpelleres, de barri fantasma a barri ple de vida

Avui dia suma més de 5.000 habitants i disposa d'escola, mercat, institut, estació de ferrocarrils, biblioteca o parcs, entre altres. Però encara hi ha molts reptes pendents i que s'hauran d'abordar al Consell de Barri, com l'ús per la masia de Can Canyameres, La Mirada o la dinamització comercial i del mercat. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem