En Comú Podem proposa mesures perquè tots els infants puguin accedir a extraescolars

La formació proposa un sistema de beques perquè cap alumne es quedi sense participar per motius econòmics o de mobilitat

En Comú Podem vol que tots els infants de Sant Cugat tinguin garantit l'accés universal a les activitats extraescolars que s'ofereixen a la ciutat. La formació porta una moció al ple de març en què proposa establir una línia de subvencions amb criteri socioeconòmic "perquè cap infant o jove es quedi sense participar per motius econòmics o de mobilitat". 

Per justificar la necessitat de la moció, En Comú Podem fa referència a l'informe d'Aliança per l'Educació 360 en el qual alerta de les desigualtats en la participació en les extraescolars a Catalunya. El text denuncia que 140.000 infants i adolescents del país no practiquen cap extraescolar. Una xifra que es reparteix de manera desigual segons l'estat social al qual pertany l'infant. En aquest sentit, el 92% dels infants i joves de famílies de nivell socioeconòmic alt fan activitats fora horari escolar. Per contra, els de nivell baix només fan extraescolars el 66%.

Per pal·liar aquesta situació, els comuns també insten a realitzar una diagnosi al municipi sobre l'accés a les extraescolars dels infants i la seva relació amb la situació socioeconòmica i els resultats acadèmics, i presentar-los al Consell Escolar Municipal per tal de procedir a analitzar-los.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem