En Comú Podem proposa posar en marxa un servei de vehicles elèctrics compartits

La formació portarà aquesta proposta a debat al ple de maig

En Comú Podem Sant Cugat portarà al ple de maig una proposta per posar en marxa un servei de vehicles elèctrics compartits. La formació aposta per posar a disposició de la ciutadania la flota municipal de vehicles elèctrics quan no l'utilitzi el personal de l'Ajuntament. Per als comuns, aquesta iniciativa ajudaria a donar resposta al "problema de mobilitat" existent al municipi i, alhora, la faria més "sostenible i saludable".

En Comú Podem s'emmiralla en l'Ajuntament del Prat de Llobregat, ciutat on fa gairebé un any s'ha posat en marxa aquest sistema amb una desena de vehicles municipals i ha generat consens entre la ciutadania, segons ha explicat aquest dimarts, 21 de maig, el portaveu de la formació, Ramon Gutiérrez. A Sant Cugat hi ha també més d'una desena de vehicles elèctrics que estan aparcats a l'aparcament del consistori quan no estan en ús. En aquest sentit, els comuns proposen que l'Ajuntament contempli l'estacionament dels vehicles a la via pública, amb punts de càrrega específics per tal d'afavorir l'ús dels veïns.

De fet, fa un any que a la ciutat es pot llogar un cotxe elèctric. Es tracta d'una iniciativa de la Societat Cooperativa Som Mobilitat, que va comptar amb el suport de l'antic equip de govern i Promusa. Aquest vehicle es troba a l'aparcament del Monestir, des d'on es pot agafar i deixar. Per tal de poder-lo fer servir, cal ser soci de Som Mobilitat, que requereix fer una aportació única de 10 euros. El lloguer es realitza a través d'una app i té un cost del voltant dels 5 euros l'hora. 

Més info: Sant Cugat engega un servei de lloguer de cotxe elèctric compartit

Sense el suport del govern

Gutiérrez ja ha avançat que el govern municipal no donarà suport a la moció, ni tampoc presentarà esmenes. "No els molesta tant la idea del cotxe elèctric com el tema de compartir", ha dit el portaveu dels comuns. Un posicionament que la formació no comprèn, tenint en compte l'experiència del vehicle compartit de Som Mobilitat. 

Per la seva banda, la regidora d'En Comú Podem Aina Balada ha defensat que els béns públics "també són de la ciutadania i els han de poder utilitzar". Balada ha assegurat que la proposta que portaran al ple és "un granet de sorra" per fomentar la mobilitat sostenible "perfectament assumible". 

CONSULTA LA MOCIÓ D'EN COMÚ PODEM

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem