Pas endavant per a l'arranjament de la riera de Saladrigues

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix buscaran finançament per restaurar la riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons

El mal estat de conservació de la riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons, ubicats entre La Floresta i Valldoreix, han estat un debat continuo dels veïns de la zona i és per això que Sant Cugat ha decidit buscar solucions a la problemàtica, el dilluns 19 d'abril al Ple Municipal. Un dels problemes principals és que el clavegueram sovint expulsa les aigües a la superfície, tal com han assenyalat des del Consell de Barri de la Floresta en diferents ocasions.

Aquest problema no és nou i és que el 2015 es va presentar una moció, a iniciativa d'ICV-EUiA i CUP-PC, amb l'objectiu de posar solució. A més, en l'actual Pla d'Acció d'Emergència Climàtica es té com a objectiu "restaurar rieres, torrents i les zones humides del municipi". No obstant això, el projecte estava valorat amb 8,5 milions d'euros, fet que va suposar l'aturada del projecte.

D'altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat va publicar en un informe, el 2016, l'impacte ambiental d'aquest projecte executi. A més, la controvèrsia entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'Agència Catalana de l'Aigua sobre com havia de ser l'execució del projecte també era un punt en contra per tirar endavant aquest arranjament.

És per tot això, que l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha compromès, juntament amb l'EMD de Valldoreix, a buscar formes de finançament i subvencions en altres administracions supramunicipals per tirar endavant amb l'arranjament de la riera de Saladrigues i el Torrent de Buscarons.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem