Polèmica per Ragull Centre i pròrroga del contracte del servei de l'aigua al ple municipal

La construcció de Ragull Centre o els tràmits per tirar endavant el complex aquàtic de Mira-Sol han centrat un ple en el qual s'han aprovat tres mocions institucionals

El Ple Municipal de Sant Cugat s'ha reunit en sessió ordinària el dilluns, 19 d'abril. Una sessió en la qual han destacat dos punts, un sobre la construcció de Ragull Centre, que ha generat divisió entre Govern i oposició, i un altre que confirma l'allargament d'un any del contracte de l'abastament de l'aigua entre el consistori i Sorea. A més, en el ple municipal s'han aprovat tres mocions institucionals o dos tràmits importants per acostar-se a la realització del projecte del complex aquàtic de Mira-Sol.

Problemes tècnics i 6 punts sense seguiment

La sessió s'ha celebrat en format híbrid, amb els regidors de Govern a la Sala de Plens i els de l'oposició connectats telemàticament. En l'inici del ple, hi ha hagut problemes amb l'àudio del senyal del directe, i ni la ciutadania ni els mitjans de comunicació han pogut escoltar la primera part de la reunió consistorial. Davant la impossibilitat de solucionar ràpidament els problemes, el ple s'ha hagut d'aturar durant uns minuts i reprendre's més tard. Quan s'ha pogut tornar a engegar el ple, però, s'ha fet a partir del punt 7 de l'ordre del dia, amb la qual cosa la ciutadania i els mitjans s'han perdut els 6 primers punts.

S'allarga un any el contracte d'abastament de l'aigua

En el ple del mes d'abril s'ha aprovat també la continuïtat de Sorea en la prestació del servei d'abastament d'aigua a Sant Cugat un any més, o fins que l'Àrea Metropolitana de Barcelona prengui la plena competència. Un punt que Ciutadans ha votat a favor, i en el qual Junts per Sant Cugat s'hi ha abstingut. Tot i no votar-hi en contra, però, l'oposició ha fet crítiques al Govern municipal per la gestió de la qüestió.

Més info: L'Ajuntament allarga la gestió del servei de l'aigua a Sorea

Profund desacord sobre Ragull Centre, que genera polèmica

El Govern ha aprovat una sèrie de punts urbanístics per tal de seguir endavant amb la construcció de Ragull Centre, un projecte que té per objectiu augmentar el parc d'habitatge públic i protegit i sumar locals comercials a la ciutat. Un projecte, però, que genera un fort desacord polèmica entre el Govern i l'oposició.

Mentre el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, ha defensat les bondats, segosn ell, d'una construcció necessària per a la ciutat, l'oposició se n'ha mostrat contundentment en contra. "Trenca amb el model de la ciutat i genera una ruptura paisatgística", ha dit per exemple Múnia Fernández-Jordán, regidora de Ciutadans. En paral·lel, Junts per Sant Cugat ha demanat deixar la qüestió damunt la taula. "Els errors en urbanisme es paguen tota la vida", ha afirmat la portaveu de la formació, Carmela Fortuny, qui ha titllat el projecte de "precipitat".

Més info: L'oposició en contra de construir 'l'error' de dos edificis de deu pisos a Ragull Centre

La piscina de Mira-Sol, més a prop

La construcció del complex aquàtic de Mira-Sol és un pas més a prop, després que s'hagi aprovat dos tràmits més per fer realitat aquest projecte. I és que el Ple Municipal ha aprovat el Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Generalitat i la verificació del text refós de la modificació puntual del Pla especial d'assignació d'usos als equipaments.

Tres mocions institucionals

Durant el ple municipal del mes d'abril s'han aprovat també tres mocions institucionals. La primera per tal de programar l'execució del projecte d'arranjament de la Riera de Saladrigues i del Torrent de Buscarons; la segona per tal que Sant Cugat compti amb una delegació de la Tresoreria General de la Seguretat Social; i la tercera per la implantació d'un Pla local de prevenció i suïcidi i salut mental.

Més info: L'Ajuntament crearà un Pla Local de prevenció de suïcidi i salut mental

Més info: Pas endavant per a l'arranjament de la riera de Saladrigues

Més info: Sant Cugat vol tenir una delegació de la Tresoreria General de la Seguretat Social

Després d'aprovar institucionalment aquestes tres mocions, se n'ha descartat una altra presentada per Ciutadans, que tenia la voluntat de reclamar que les entitats locals puguin disposar d'un mínim del 10% dels fons de recuperació de la Unió Europea.

Joventut

D'altra banda, en matèria de joventut, s'ha tirat endavant també el Pla Local de Joventut 2020 - 2023, així com l'aprovació inicial del reglament del Consell de Joves.

Més info: Sant Cugat rellança les polítiques de joventut

Audiència pública

L'audiència pública, que s'ha centrat en els grafitis a la tanca de l'estació dels FGC, en l'espai de socialització de gossos de Mira-Sol, ha tingut tres intervencions.

Més info: Els grafitis i l'espai de gossos de Mira-sol centren l'audiència pública del Ple

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem