Pas endavant per la construcció de 56 habitatges protegits a Valldoreix

Els 56 habitatges estaran repartits en quatre edificis a tocar de l'estació de Valldoreix

L'Ajuntament de Sant Cugat ha engegat els tràmits urbanístics per impulsar una promoció de 56 habitatges de lloguer protegit a Valldoreix. Concretament, es tracta d'una parcel·la de propietat municipal situada al carrer de Santjoanistes, a tocar de l'estació de Ferrocarrils. El govern santcugatenc aprovarà al ple municipal la modificació urbanística necessària per tirar endavant el projecte, que es preveu que s'allargui durant dos o tres.

"És molt important impulsar projectes que facilitin l'accés a l'habitatge assequible", ha destacat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que ha reiterat l'objectiu del govern per "fer front a l'emergència habitacional". Serà la primera promoció d'habitatge públic a Valldoreix. "N'hem parlat amb l'EMD i la recepció va ser bona", ha assenyalat.

Més info: Objectiu: 3.700 habitatges de protecció oficial per l’any 2030

Com seran els habitatges?

Captura de Pantalla 2021 11 11 a les 14.00.14

Cantonada entre l'avinguda Villadelprat i el carrer de Santjoanistes FOTO: Google Maps

L'Ajuntament engega ara els tràmits urbanístics per desenvolupar l'habitatge protegit. Tot i que el projecte és a la beceroles, Francesc Duch ha explicat algunes línies de com serà. La idea és que els 56 habitatges estiguin distribuïts en quatre edificis, amb la voluntat de dibuixar una volumetria similar a l'entorn. I és que pel voltant hi predominen les cases unifamiliars. Pel tinenet d'alcaldia, el projecte serà "respectuós" amb aquesta realitat. A més, ha posat en valor el fet que estigui de "màxima centralitat" i molt pròxim a l'estació.

En un principi seran habitatges de lloguer per a joves, tot i que no tanquen la porta a ampliar el públic si es detecten noves necessitats. A més, el projecte garantirà la preservació d'un petit torrent que passa per la parcel·la i es crearà una connexió per a vianants entre l'avinguda Villadelprat i el carrer de Santjoanistes.

La voluntat és que sigui l'Incasòl qui desenvolupi l'obra i Promusa es faci càrrec de la seva gestió.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem