Entitats de Valldoreix s'uneixen per aconseguir un espai multicultural

Segons les associacions, l'aprovació de l'ampliació de l'Escola de Música impedeix que tinguin les instal·lacions que desitgen

Un grup d'entitats culturals de Valldoreix exigeixen un espai polivalent per a dur a terme les seves activitats. Ho han deixat clar en una roda de premsa la tarda de dimecres 6 d'octubre.

Abans de l'estiu, quan l'EMD de Valldoreix valorava ampliar l'Escola de Música a l'espai de l'antic garden i les entitats van presentar la seva proposta de fer un espai multicultural en què totes les entitats tinguessin cabuda. "El president Josep Puig es va comprometre a parar el projecte de l'Escola de Música, però Susana Herrada va dir que no era possible. A nosaltres ens va semblar que l'opinió de Puig era la important i vam sortir contents," ha explicat Carmen Ballesteros, membre del grup de teatre de Valldoreix. "Però al setembre, Puig havia canviat d'opinió".

Incomoditats actuals

Marcenia Baqués, membre d'Amicart Valldoreix, ha relatat totes les dificultats i inconveniències que es troben a la Nau de Cultura de Valldoreix: instal·lacions insuficients, poc espai per a vestidors i emmagatzematge, escales "que no donen seguretat".

Per la seva part, Josep Carner, membre del grup de teatre Els Marxosos, ha reivindicat que els espais culturals "pertanyen als serveis obligatoris". L'ampliació de l'Escola de Música costarà 1.700.000 euros a Valldoreix, i les entitats lamenten que se'ls està deixant de banda. "Reclamem que s'anul·li el contracte i s'aprovi la contractació d'un equipament multicultural on hi capiguem totes les entitats, també l'Escola de Música", ha demanat Carner. "Volem un auditori de la mida del que mereix Valldoreix". La carta de demanda cap a l'EMD proposa que l'espai per a l'equipament desitjat fos a l'antic Garden de la vila, on està prevista l'ampliació del centre musical

Per un costat l'Escola de Música, per l'altre el projecte de centralitat

Les entitats expliquen que si el pressupost destinat a l'ampliació de l'Escola de Música es destinés a fer l'equipament cultural polivalent, el projecte de centralitat que va sortir a la llum aquest mes després d'anys al calaix, no faria falta: "La proposta de la nova centralitat és per distreure'ns, però és faraònica i està desfasada", explicava Carner. "És una llàstima fer malbé l'espai del Casino, serveix per a festes socials, calçotades... Valldoreix no té cap altre espai així. Ens quedaríem sense llar d'avis, per exemple". 


Més info: El projecte de centralitat de Valldoreix enfronta el govern amb l'oposició i les entitats

El projecte de l'Escola de Música, però expliquen que ja està a concurs públic i cancel·lar-lo suposaria una indemnització a totes les empreses que hagin presentat candidatura. "Pensem que es pot aturar i que tenim força per fer-ho. No hem participat del projecte i no pot ser. Qualsevol Consistori pot parar això. Farem mobilitzacions. Ells potser tenen interessos electorals, però nosaltres treballem pel poble sense ànim de lucre", ha reivindicat Marcenia Baqués.

Quim Castelló, exvocal de cultura pel PDeCat i president de l'Associació de Veïns de la Serreta, també ha participat de la roda de premsa: "Construir un projecte com el de la centralitat pot arruïnar l'estructura d'un poble com Valldoreix. Gastar 1.700.000 euros [en l'escola de música] sense participació ciutadana és de bojos. Valldoreix té altres necessitats molt més importants deixades de la mà de déu".

L'acte l'ha tancat l'expresidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu: "Hi ha una demanda popoular de tenir l'equipament per poder oferir cultura a tothom. És molt senzill, no vol dir res més. No vol dir que no volguem ampliar l'Escola de Música. Si el projecte de l'Escola està aprovat, doncs que hi afegeixin l'equipament que demanem, que hi cap. Mai havien estat totes les entitats d'acord en una cosa, i no anem en contra de ningú, sinó a favor."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem