ERC, CUP i ICV reclamen al govern local que "doni la cara" davant els casos de corrupció

Les tres formacions demanaran la relació que han tingut les empreses escorcollades amb l'Ajuntament de Sant Cugat

Els grups municipals d'ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA han reclamat a l'equip de govern de Sant Cugat del Vallès i la resta de partits de l'oposició que "donin la cara" després dels escorcolls que s'han fet aquest dimarts, 20 de novembre, a diferents empreses, entre elles a Sant Cugat, en el marc d'una operació per delictes contra l'administració pública, emmarcada dins del cas 3%. En aquest sentit, demanar la relació que han tingut les empreses escorcollades amb l'Ajuntament de la ciutat.

"No som els únics que hauríem d'estar donant la cara; Convergència hauria de donar la cara, i també la resta d'oposició", ha apuntat Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA), alhora que subratllava que "la corrupció no ha de quedar impune".

En el mateix sentit s'expressava Mireia Ingla (ERC-MES), remarcant que "estem molt fartes de veure el nom de Sant Cugat lligat a casos de corrupció". Una corrupció, ha dit, que és "estructural i sistèmica", com demostra el fet que "hem sabut que les empreses escorcollades avui feien feines d'auditoria, i són empreses que fan obra pública. La paradoxa és que hi ha una necessitat de fiscalitzar una obra, i qui ho fa, està involucrat". En aquest sentit, ha recordat que encara està en fase de licitació la segona auditoria reclamada pel cas del PAV 3, criticant l'actitud de l'equip de govern al respecte. "Pots intentar que les coses tirin endavant, o si estàs governant, deixar-ho morir per inanició", ha lamentat.

Núria Gibert (CUP-PC) s'expressava en el mateix sentit, fent una crida "a l'actitud de govern de responsabilitat perquè deixi de dilatar aquestes qüestions i doni la cara". També ha cridat a "no immunitzar-se en la corrupció, perquè és una anomalia que corca la democràcia". Finalment, una crida a la ciutadania a "no resignar-se a què ens robin sistemàticament", encoratjant a "denunciar si es coneix alguna informació al respecte".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem