ERC defensa la independència com a "única opció realista per a una societat justa"

La formació ha repassat la situació econòmica i empresarial davant el 21-D

La independència vista com a "única opció realista" per assolir una societat més justa ha estat el fil conductor de la xerrada col·loqui organitzada per ERC a Sant Cugat del Vallès aquest dijous, 14 de desembre, amb motiu de les eleccions del 21-D.

Un col·loqui celebrat a Cal Gerrer que ha comptat amb les ponències d'Albert Castellanos, secretari d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya, i Carles Brugarolas, regidor de Demòcrates i extinent d'alcalde d'economia a l'Ajuntament de Sant Cugat.

Brugarolas ha volgut analitzar l'escenari amb el qual s'arriba al 21-D des d'un vessant econòmic i empresarial a Catalunya partint de les idees que "el que fem és absolutament necessari" davant el fet que Catalunya "és un país ric que té un gran patiment social per tots els recursos que se'n van". Una situació que s'ha de "resoldre per fer possible el progrés" en un escenari d'independència, ha defensat. Després de la transició, "hi hauria més demanda interna, en tant que la població tindria major poder adquisitiu; exteriorment seria més competitiva, i l'administració pública seria més potent com a compradora", ha sintetitzat.

Per la seva part, Castellanos ha fet referència a una "estratègia premeditada de repressió econòmica sobre Catalunya amb l'objectiu de crear en el subconscient un sentiment de culpa", per explicar la situació amb la qual s'arriba a eleccions, amb una legislatura marcada per les negatives a un referèndum pactat, i els recursos a les lleis parlamentàries que han limitat la generació de recursos propis.

Una legislatura, ha recordat, que tenia com a desenllaç l'1 d'Octubre, "davant el que l'Estat ha reaccionat amb tres decrets per reforçar una sensació de pànic inexistent", fent referència a la intervenció de les finances, el decret per facilitar el canvi de seu social de les empreses, i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

El secretari d'Hisenda considerat clau relativitzar el fenomen veient el nombre real d'empreses que han canviat la seva seu, així com comprovar el creixement industrial i el nombre de contractacions indefinides. "L'economia no solament, aguanta, sinó que remunta", ha afirmat.

Finalment, ha volgut destacar algunes de les línies econòmiques que ERC porta al seu programa electoral basades en l'avançament vers un model basat en la innovació i la internacionalització de les empreses, amb una competitivitat sostenible basada en la igualtat d'oportunitats, i la sobirania financera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem