Romeva sobre el futur president: "Si guanya Esquerra, haurà de ser el candidat d'ERC"

" Jo era el cap de llista de Junts pel Sí. Tenia una responsabilitat a quedar-me"

El conseller Raül Romeva ha dit aquest diumenge en una entrevista a Rac1 que si Esquerra Republicana guanya les eleccions el 21 de desembre El president serà qui decideixi la gent. Si guanya Esquerra, haurà de ser el candidat d’ERC. No va de persones, va de guanyar les eleccions. De fet, ha assegurat que Oriol Junqueras és "la persona que millor encara la transversalitat, voluntat d’entesa, de recollir sensibilitats diverses per avançar de manera cohesionada" i que és per aquest motiu que l'Estat espanyol el manté empresonat.  

Segons Romeva, si l'unionisme guanya el 21-D "tornarem als anys del franquisme" i no hi haurà possibilitats que el Govern i els Jordis surtin de la presó i puguin tornar de l'exili.


 

El conseller també ha reivindicat la importància que tenen aquests comicis. "No és el mateix que guanyi Ciutadans, que guanyi ERC", ha dit, i ha afegit que "no podem pretendre que el resultat del 21D simplement sigui una qüestió aritmètica; és una qüestió de qui encapçala la següent fase".

Sobre l'empresonament i els consellers i el president que són a l'exili el conseller ha parlat que va ser una decisió col·lectiva però individual, és a dir que es va donar llibertat de decidir què feia cadascú. "No em molesta (que Puigdemont marxés). Les hem d'acceptar totes. Estar a Brussel·les té una certa llibertat de moviments però també té moltes altres incerteses. Jo era el cap de llista de Junts pel Sí. Tenia una responsabilitat a quedar-me. És una decisió personal i vaig assumir-ne les conseqüències".



Romeva ha llançat un dard al candidat socialista, Miquel Iceta, opinant que "ballar és ofensiu" ja que aquesta no és "una campanya per aquesta frivolitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem