ERC deixa fora la consellera santcugatenca Natàlia Garriga de la llista pel 12-M

Esther Madrona, regidora d'Esquerra a Sant Cugat, serà la número 72 a la llista per les eleccions al Parlament de Catalunya

La consellera de Cultura de la Generalitat, la santcugatenca Natàlia Garriga, no formarà part de la llista electoral d'Esquerra Republicana per les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. Els republicans han aprovat aquest 2 d'abril una llista encapçalada a Barcelona pel president Pere Aragonès i que deixa fora vuit dels consellers actuals. 

Cal recordar que per ser conseller no cal ser diputat al Parlament de Catalunya. Garriga va ser nomenada consellera de Cultura el 2021 després del pacte de govern entre ERC i Junts després de les eleccions del 14 de febrer. Durant la seva trajectòria ha ocupat diversos càrrecs a la Generalitat de Catalunya, des de la direcció de l'Institut Català del Crèdit Agrari a la gerent de l'Institut Català de les Empreses Culturals entre 2007 i 2016. Ha sigut investigada i està pendent de judici per la seva participació en els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

Més info: La regidora Esther Madrona, en les llistes d'ERC a les eleccions al Parlament

Esther Madrona, en el número 72 a les eleccions al Parlament de Catalunya

D'altra banda, Esther Madrona, actual regidora republicana de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica de l'Ajuntament de Sant Cugat, serà la número 72 de la llista per Barcelona. Madrona va ser una de les set representants del Vallès Occidental per formar part de la candidatura republicana, tot i que ho farà en un lloc sense possibilitat de sortir escollida. 

Més info: Garriga (consellera de Cultura): “Sant Cugat és un exemple de ciutat cultural”

Madrona va ser tinent d'alcaldia de Cultura entre el 2019 i 2023, amb el govern d'ERC, PSC i CUP. Arran de les eleccions municipals de 2023 i el pacte entre Junts i Esquerra, va assumir la regidoria de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem