ERC-MES critica el pla d'habitatge del govern de Sant Cugat per "insuficient"

"No resol els problemes urgents que té Sant Cugat, traduïts essencialment en l’expulsió de joves i famílies de la ciutat"

El grup municipal d’ERC-MES ha rebutjat el Pla d'Acció 2030 sobre l'habitatge a Sant Cugat, presentat aquest dimarts 9 d'abril pel govern municipal durant la Junta General de Promusa. Els republicans veuen "insuficient" les xifres de nous habitatges públics i denuncia que el pla "no resol els problemes urgents que té Sant Cugat, traduïts essencialment en l’expulsió de joves i famílies de la ciutat a causa de la manca d’accés a l’habitatge".

"El govern ens demana un acte de fe, amb unes previsions que depenen de molts factors externs i amb el
precedent que fins ara hi ha hagut una fluixa política d’habitatge de lloguer i per a joves", critiquen els republicans a través d'un comunicat, on lamenten especialment la falta de previsió per construir habitatge de lloguer per a joves.

‘Amb les xifres del pla, sembla que obvien que el col·lectiu jove és un dels més perjudicats per poder
emancipar-se a la ciutat", afegeixen els republicans. De les nou promocions previstes d'habitatge públic fins al 2027 segons el pla presentat, només a una s'especifica que serà  de règim de lloguer, la de masoveria urbana de la Floresta. Les Joventuts d’Esquerra Republicana s'han sumat a la crítica.

A més, ERC-MES lamenta que la política d’habitatge es basi en concentrar tot l’habitatge públic previst als afores de la ciutat i, en algunes ocasions, sense haver debatut abans amb els veïns, com a la Floresta o Can Cabassa.

Tot i això, els republicans celebren que tota la previsió d'habitatge públic serà de lloguer.

Xifres

En aquesta imatge hi ha les xifres de previsions d'habitatge públic del Pla d'Acció sobre l'habitatge. La previsió és que el parc públic d'habitatge de lloguer augmenti en més de mil pisos de cara al 2030.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem