Sant Cugat és la ciutat catalana amb l'habitatge més car

El preu de compra de l'habitatge a Sant Cugat ha augmentat més d'un 10% durant el 2017

[A sota, gràfics amb totes les dades] Sant Cugat torna a ser la ciutat catalana amb l'habitatge de compra més car. El municipi va tancar el 2017 amb un preu de 3.060 euros per metre quadrat, segons dades del Ministeri de Foment. Des del 2014, el preu de compra a Sant Cugat ha augmentat un 30%; mentre que el del lloguer ho ha fet un 42%. En quatre anys, un pis de 100.000 euros passa a valer 130.000 i un lloguer de 1.000 euros es converteix en 1.420.

Només San Sebastià té un habitatge més car que Sant Cugat i, fins i tot Barcelona, se situa per sota. La diferència de Sant Cugat entre la resta de ciutats catalanes és important: el desè municipi més car, Sant Boi de Llobregat, està un 40% per sota del preu santcugatenc. La ciutat més barata de Catalunya és Tortosa, on un pis val més de quatre vegades menys que a Sant Cugat.

Molts santcugatencs s'han hagut de traslladar a ciutats veïnes pel preu de l'habitatge, tal com denuncia el Sindicat de Llogaters. I la diferència és abismal: un pis Cerdanyola, Rubí, Terrassa o Sabadell pot valer la meitat que a Sant Cugat.

La crisi política entre Catalunya i l'estat espanyol va marcar la darrera part de l'any i molt es va parlar dels efectes en l'economia catalana. Pel que fa a l'habitage, el preu a Sant Cugat va augmentar molt més durant el tercer i el quart trimestre que a principis de 2016.

El ritme de creixement del preu a Sant Cugat també és superior a la mitjana. En el conjunt de Catalunya, on el preu del metre quadrat se situa en els 1.871 euros, l'increment durant el 2017 va ser del 5,5%; mentre que en tot l'estat espanyol, amb un preu de 1.558 euros cada metre quadrat, l'augment va ser del 3%. A Sant Cugat aquesta xifra va rondar el 10%.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem