ERC-MES demana compromís del govern perquè sancioni bancs i empreses subministradores

Volen més compromís de l'equip de govern per fer complir la Llei 24/2015 de pobresa energètica

El grup municipal d'ERC-MES ha demanat al govern de l'Ajuntament de Sant Cugat "un compromís explícit i públic" perquè cap família de Sant Cugat pateixi talls en el subministrament de l'aigua i la llum. "Demanem que se sancionin les empreses subministradores que facin els talls i no ho notifiquin abans a Serveis Socials", ha explicat la portaveu dels republicans, Mireia Ingla.

Tanmateix, ha demanat que se sancionin aquells que bancs que no cedeixin els seus pisos buits a l'Ajuntament, perquè argumenta que "cap família pot perdre el seu habitatge habitual". "El que estem demanant és el compliment de la Llei 24/2015 que va aprovar el Parlament de Catalunya per unanimitat", ha subratllat Ingla.

Aquesta llei, la llei de pobresa energètica, va ser suspesa parcialment pel Tribunal Constitucional a instàncies del govern espanyol. El Ple municipal va aprovar en la darrera sessió una moció contra l'anul·lació d'aquesta llei que van subscriure CDC, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC. ERC-MES però troba a faltar que el compromís del govern municipal i de l'alcaldessa sigui més explícit: "Volem el mateix grau de compromís que han fet els alcaldes d'ERC a altres municipis, com per exemple a Sabadell", ha afegit el regidor Èric Gómez.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem