ERC-MES exigeix a l'alcaldessa de Sant Cugat que trenqui l'acord de govern amb el PSC

Els republicans consideren "incompatible" que el PDeCAT tingui un pacte amb el PSC, mentre els socialistes recolzen l'aplicació de l'article 155

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres ha reclamat a l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa (PDeCAT), que trenqui el pacte de govern amb el PSC de manera immediata. "Exigim a l'alcaldessa que trenqui l'acord de govern amb el PSC per dignitat i pel suport tan ampli que el Sí al referèndum va tenir entre la ciutadania de Sant Cugat", ha defensat la portaveu republicana, Mireia Ingla.

"Estem convençuts que l'alcaldessa no tolerarà que, mentre el país veu atacades les seves institucions democràtiques, hi hagi un acord de govern amb el PSC", ha justificat Ingla. Els independentistes han argumentat la petició pel suport del PSOE a la intervenció de l'autonomia catalana: "El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha sumat de manera molt clara a l'aplicació de l'article 155 i a la intervenció dels Mossos".

 

El govern de Sant Cugat està integrat pel grup municipal del PDeCAT-Demòcrates (onze regidors) i el grup municipal del PSC (un regidor). El pacte de govern entre aquestes formacions es va convertir en una realitat el passat mes de gener. Des de llavors, algunes veus, sobretot de formacions independentistes, han demanat el trencament d'aquest acord. Tant el PDeCAT com els socialistes han justificat el manteniment del pacte perquè es cenyeix estricament a qüestions locals.

"Incompatible i incomprensible"

"La situació és molt greu, estem parlant de la liquidació de l'autonomia de Catalunya", ha emfatitzat el regidor republicà Èric Gómez, que s'ha preguntat com el PDeCAT "pot justificar mantenir un acord amb un partit que defensa l'aplicació de l'article 155". Gómez ha qüestionat quines són "les línies vermelles" de l'alcaldessa per mantenir el pacte amb el PSC, i si també es tolerarà la interevenció de l'autonomia o la detenció de càrrecs polítics: "A on hem d'arribar perquè es deixi de justificar la presència del PSC al govern de Sant Cugat".

El regidor Ferran Villaseñor ha demanat a l'alcaldessa que "miri als ulls" dels més de 30.000 santcugatencs que van votar al referèndum de l'1 d'octubre i ha assenyalat que és "incompetible i incomprensible donar suport al 155 i estar al govern" de Sant Cugat. Tot i demanar el trencament de l'acor de govern, els republicans no han volgut aclarir si s'ofereixen al PDeCAT per arribar a un pacte per garantir la governabilitat a Sant Cugat.

"Ja no parlem de política local, parlem de política en majúscules. Estem vivint un moment trascendental, complex i històric. Si com pretenen el PP, PSOE i Cs es tira endavant la intervenció de l'autonomia, els ajuntaments d'aquest país pocs recursos i poca capacitat d'actuació tindran", ha finalitzat Mireia Ingla, que ha assegurat que "la majoria de santcugatencs mai han entès" aquest acord.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem