PDeCAT i PSC trenquen el pacte de govern

L'Ajuntament de Sant Cugat ho ha comunicat a través d'una piulada

"PDeCAT-Demòcrates i PSC suspenen de mutu acord el pacte de govern a #Santcugat". Així ho informa l'Ajuntament de Sant Cugat en una piulada a twitter aquest divendres, 3 de novembre al vespre.

Un pacte de 10 mesos

El passat 19 de gener, els grups municipals del PDeCAT i el PSC feien oficial l'entrada dels socialistes al govern municipal. Un pacte que convertia al portaveu del PSC, Pere Soler, en tinent d'alcalde de Polítiques Comarcals i Ocupació.

En els darrers dies ERC havia demanat al PDeCAT que trenqués el pacte amb el PSC, veient incompatible aquest pacte amb el fet que els PSC donés suport a l'aplicació de l'article 155. Una petició a la qual l'ANC Sant Cugat s'hi havia sumat.

De fet, durant la concentració d'aquest dijous, 2 de novembre, a la plaça de la Vila per demanar la llibertat dels presos polítics, es van sentir crits que demanaven "trenqueu el pacte". En aquest cas, la portaveu del govern municipal, Carmela Fortuny, va dir que no farien declaracions en aquest sentit. Per la seva banda, dies abans, el portaveu socialista, Pere Soler, va confirmar que cap de les dues formacions municipals s'estava qüestionant la ruptura del pacte.

Hores més tard, el portaveu dels socialistes santcugatenc tenia una picabaralla amb Ciutadans, a través de twitter, per aquest mateix motiu. En aquest cas però, els taronges li recriminaven que donés suport a una formació independentista.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem