ERC-MES no descarta cap escenari i contacta amb CUP, PSC i Junts per Sant Cugat

La formació republicana va realitzar una assemblea de militants per valorar els resultats de les eleccions municipals i marca com a "condició sine qua non prioritzar l'emergència habitacional"

ERC-MES va ser la segona força més votada en les eleccions municipals del 26 de maig, passant de 3 a 6 regidors, quedant per darrere de Junts per Sant Cugat, que en va aconseguir 9, lluny de la majoria absoluta, a la qual s'arriba amb 13 regidors. Per tant, després dels comicis, les forces que han tret representació es veuen amb la necessitat de negociar acords i pactes per conformar un Govern estable -tot i que Junts per Sant Cugat podria Governar en minoria, on s'obren diferents possibilitats: "Hem tingut contactes amb la CUP, el PSC i Junts per Sant Cugat", explica la candidata d'ERC-MES, Mireia Ingla.

I és que ERC-MES va realitzar una assemblea de militants per fer una valoració dels resultats electorals, i en la qual es va decidir que, de moment, "tots els escenaris són oberts". De totes maneres, Ingla afirma que els republicans es marquen com a "condició sine qua non prioritzar l'emergència habitacional". La candidata d'ERC-MES ha deixat clar que la formació no ha tancat, de moment, cap acord amb ningú: "No tenim cap pacte fet, però estem parlant amb tothom", afirma.

Els republicans asseguren que volen "ser claus", i que cal decidir "de quina manera volem fer-ho", segons explica Ingla, que afirma també que "l'important no és amb qui, sinó el què". "Són dies d'explorar nous escenaris, i l'important és que el Govern defensi el millor possible la ciutat", sentencia l'alcaldable d'ERC-MES.

Així doncs, la formació reconeix haver tingut contactes amb CUP, PSC i Junts per Sant Cugat, però assegura no haver decidit, encara, més enllà.

Carmela Fortuny va explicar que Junts per Sant Cugat havia contactat amb ERC-MES i el PSC.

Més info: Fortuny explora diferents acords amb ERC i PSC

Les possibilitats de Govern a Sant Cugat.

Més info: El pactòmetre de Sant Cugat: les possibilitats de govern

 
Comentaris

Destaquem