ERC reivindica la república

La formació reclama un compromís ferm de Sant Cugat a l'hora de trencar vincles amb la monarquia

Esquerra Republicana de Sant Cugat, i la seva branca juvenil, les JERC, celebren aquest dijous, 14 d'abril, el 85è aniversari de la proclamació de la República Catalana. Una celebració que han aprofitat per reclamar a l'Ajuntament "un compromís ferm i determinació a l'hora de trencar amb els vincles que uneixen la ciutat amb la monarquia", com apunten en un comunicat.

Igualment, ERC destaca "la necessitat que el món local s'impliqui en assolir un nou país que es basi en els valors d'aquest sistema democràtic". En aquest sentit, ERC recorda "la vocació republicana del seu partit des dels orígens, una aposta no ha perdut sentit; ben al contrari, tenint en compte les darreres sentències del TC sobre la llei de pobresa energètica i el mateix 9N, o la presumpta vinculació de diversos membres de la monarquia espanyola a casos de corrupció".

"El republicanisme és l'organització institucional que ERC i les JERC volen per al nou país, però també és una forma d'entendre la democràcia basada en valors com la participació real, la solidaritat, la justícia i la transparència. Una forma de govern, a més, on el món local té molt a dir, tal com demostra el fet que la República de 1931 sorgís arran d'unes eleccions municipals", destaquen en el comunicat.

És per això que el grup municipal proposarà a la comissió del nomenclàtor que canviï el nom de la plaça del Rei pel de la plaça de la República Catalana i que retiri dels símbols franquistes i borbònics que encara queden al municipi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem