Esquerra defensa el vot com "l'eina més potent per defensar Catalunya"

Els republicans posen d'exemple els intercanviadors de Renfe i FGC a Sant Cugat com la feina feta a Madrid

"El vot és el més valuós que tenim, l'eina més potent per defensar Catalunya". Esquerra ha fet una contundent crida a votar durant un acte electoral aquest de 13 de juliol a Sant Cugat de cara a les eleccions generals. El diputat i exconseller Juli Fernández ha volgut així reivindicar el paper dels republicans a Madrid, destacant "el reconeixement del conflicte polític per l'estat espanyol, treure el delicte de sedició i els indults". "Esquerra és qui millor defensa Catalunya", ha assegurat.

L'exalcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, també ha reivindicat el vot a les generals en unes "eleccions molt importants pel país i per Sant Cugat". Tot plegat en un context on certs sectors de l'independentisme estan fent una campanya per promoure l'abstenció. "Qui digui que no se'ns ha perdut res a Madrid, s'equivoca perquè se'ns hi han perdut moltes coses que reverteixen directament amb aquells serveis públics i infraestructures que necessitem", ha assegurat Ingla, que també és la número 30 d'Esquerra al Congrés.

El que s'hi juga Sant Cugat

En aquest sentit, Mireia Ingla ha recordat que a Sant Cugat "hi ha molts temes pendents que depenen de l'Estat i el govern espanyol". En aquest sentit, ha posat en valor el paper d'Esquerra a Madrid i a la Generalitat per aconseguir el compromís del govern del PSOE en projectes com els intercanviadors de Renfe i FGC a Sant Cugat. A més, també ha recordat altres projectes que "necessita" Sant Cugat i que depenen de l'executiu espanyol com les pantalles acústiques de Mira-sol i Valldoreix o els jutjats. 

Més info: 20 milions d'euros pels intercanviadors de Renfe i FGC a Sant Cugat

Mireia Ingla: "No és veritat com pitjor, millor. Anem a totes les institucions a fer feina"

Per tot plegat ha defensat la necessitat de ser presents a Madrid i que Esquerra tingui un paper rellevant: "No és veritat com pitjor, millor. Anem a totes les institucions a fer feina". Una idea que ha compartit amb Juli Fernández: "A Sant Cugat hi ha un projecte que passarà perquè ERC ha tingut la capacitat i la força de defensar-lo a Madrid, com és la interconnexió de Ferrocarrils amb Rodalies. Això és defensar Catalunya i el benestar de la gent. És el que fem cada dia i com més força tinguem, més capacitat tindrem de fer-ho". "Encara hi ha moltes decisions que es prenen a Madrid", ha reconegut.

A més, l'exalcaldessa també ha fet referència a la qüestió nacional, en un moment en què "la dreta i l'extrema dreta" poden arribar al govern: "Continuarem exigint el dret a l'autodeterminació, l'amnistia, la protecció de la llengua i tots els drets nacionals que se'ns vulneren".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem