L'exconseller Giró carrega contra el model econòmic de govern de Sant Cugat

Junts per Sant Cugat ha celebrat un dinar empresarial amb la presència de l'exconseller d'Economia, Jaume Giró

"No és un moment per fer experiments. En les properes eleccions, els ciutadans de Sant Cugat han d'apostar per una iniciativa que aposti de manera desacomplexada pel creixement econòmic que pot portar el progrés social". Amb aquestes paraules, l'exconseller d'Economia Jaume Giró (Junts) ha carregat contra el model econòmic i de gestió del govern santcugatenc, en mans d'ERC, PSC i CUP. Giró ha participat en un dinar amb el sector empresarial organitzat per Junts per Sant Cugat aquest dijous al Qgat Hotel.

"Estem en un moment molt complicat a l'Ajuntament de Sant Cugat, que és gestionat per un tripartit, un experiment, que no ha donat el resultat esperat. Ho hem de revertir", ha afegit l'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès.

Jaume Giró: "A Sant Cugat s'estan perdent oportunitats"

Jaume Giró ha assenyalat que la situació global, arran de la guerra a Ucraïna, aboca a una època de profundes dificultats econòmiques. En aquest context, ha insistit que ciutats com Sant Cugat no es poden deixar perdre oportunitats. "Sovint culpem a Madrid de greuges objectius que patim a Catalunya. Però hi ha molts projectes que no es fan per una immaduresa política d'algunes opcions d'esquerra. Això està passant a Sant Cugat, s'estan perdent oportunitats. No és moment de fer bromes. Hem d'apostar per un partit que creu de veritat amb el progrés econòmic", ha emfatitzat l'exconseller.

En aquest sentit, Josep Maria Vallès ha reivindicat la importància de "treballar conjuntament" amb el sector empresarial i "anar de bracet" dels empresaris. "Sant Cugat és una ciutat d'èxit", ha reivindicat l'alcaldable. Una proposta que ha deixat anar és estudiar la possibilitat que Sant Cugat aculli "una petita part" del Mobile World Congress.

Jaume Giró: "El model econòmic d'Esquerra és el mateix que el dels comuns"

Segons Giró, la mà estesa al sector empresarial que exemplifica el candidat de Junts a les eleccions municipals de Sant Cugat, simbolitza el model oposat a l'actual govern santcugatenc. Per l'exconseller, ERC, PSC i CUP proposen "models que no creuen en la iniciativa privada ni la col·laboració publicoprivada i que tenen uns prejudicis que van en contra del creixement econòmic".

"El model econòmic d'Esquerra és el mateix que el dels comuns. És molt legítim, però nosaltres no defensem el decreixement. Només amb creixement econòmic es pot defensar el sistema de pensions, que baixi la desocupació juvenil o que la gent tingui possibilitat de prosperar", ha defensat Giró.

Jaume Giró: "No ho podem permetre, ja està prou escanyat el ciutadà"

Sobre la situació econòmica de l'Ajuntament, que Junts ha criticat reiteradament, l'exconseller Giró ha destacat la importància de tenir pressupostos perquè avanci la ciutat. "No podem parlar de paràlisi, sinó de retrocés. El tripartit té la majoria absoluta i no és ni capaç de fer un pressupost. I és perquè hi ha un forat econòmic important", ha assegurat Josep Maria Vallès

Més info: Junts denuncia un forat milionari a l'Ajuntament per la "gestió nefasta del tripartit"

Pel que fa a la gestió econòmica, Giró ha alertat de les conseqüències de fer incrementar el dèficit de les institucions: "Els dèficits els acaba pagant la ciutadania. Hi ha una sèrie de partits que estan governant Sant Cugat que per cada problema tenen una solució: apujar impostos. No ho podem permetre, ja està prou escanyat el ciutadà".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem